Brood met hüttenkäse, tomaat en verse basilicum

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 4m
  • Klaar in: 14m

Zo’n boterham gaat er altijd wel in, kleine trostomaatjes, verse basilicum en mooie olijfolie. Snel en makkelijk gemaakt voor de lunch. Een heerlijk healty tussendoor moment.

Hüttenkäse, een frisse kwarkachtige kaassoort

Hüttenkäse, ook wel cottage cheese of huttenkaas genoemd, is een frisse kwarkachtige, korrelige kaassoort waarmee je volop kunt variëren. Weinig vet en rijk aan eiwit. Gezond genieten dus!

Ingrediënten

  • 1 schaal kleine trostomaatjes
  • 1 vers desem brood
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Snufje peper
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 bakje Hüttenkäse

Bereidingswijze

Stap1

Was en snijd de tomaten in kleine stukjes en doe deze in een kom. Snijd de basilicum klein en voeg deze bij de tomaten samen met de geperste knoflook, peper en de extra vergine olijfolie.

Stap2

Rooster het brood even knapperig en smeer in met de hüttenkäse. Schep hier het tomatenmengsel bovenop en voilà, klaar is je Italian lunch!

Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Waardeer dit recept

6 personen hebben dit recept gewaardeerd

186

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab