Brood met hüttenkäse, tomaat en verse basilicum
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 227
Zo een boterham gaat er altijd wel in, kleine trostomaatjes, verse basilicum en mooie olijfolie. Snel en makkelijk gemaakt voor de lunch. Een heerlijk healty tussendoor moment. Hüttenkäse, een frisse kwarkachtige kaassoort. Hüttenkäse, ook wel cottage cheese of huttenkaas genoemd, is een frisse kwarkachtige, korrelige kaassoort waarmee je volop kunt variëren. Weinig vet en rijk aan eiwit. Gezond genieten dus!
Ingrediënten
- 1 schaal kleine trostomaatjes
- 1 vers desem brood
- 2 teentjes knoflook
- Verse basilicum
- Snufje peper
- Extra vergine olijfolie
- 1 bakje Hüttenkäse
Instructies
- Was en snijd de tomaten in kleine stukjes en doe deze in een kom. Snijd de basilicum klein en voeg deze bij de tomaten samen met de geperste knoflook, peper en de extra vergine olijfolie.
- Rooster het brood even knapperig en smeer in met de hüttenkäse. Schep hier het tomatenmengsel bovenop en voilà, klaar is je Italian lunch!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?