
Brood met hüttenkäse, tomaat en verse basilicum
Zo, Hüttenkäse op brood – altijd een goed idee! Beleg het met kleine trostomaatjes, verse basilicum en een scheutje mooie olijfolie. Supersnel en makkelijk voor de lunch, of gewoon als healthy tussendoortje. Hüttenkäse, ook wel cottage cheese of huttenkaas genoemd, is een frisse, korrelige kaassoort. Licht, eiwitrijk en laag in vet – ideaal om mee te variëren. Gezond genieten dus!
Ook lekker: Italiaanse vissoep - lekker licht!
Tip: gebruik brood naar keuze; meergranen sandwich met hüttenkäse is ook een aanrader.

Ingrediënten
- 250 gr cherry tomaten tros
- 1 desem brood vers
- 2 teentjes knoflook
- basilicum vers
- snuf peper versgemalen
- olijfolie extra vergine
- 250 gr Hüttenkäse (cottage cheese)
Instructies
- Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kom.
- Hak de basilicum fijn en voeg toe aan de tomaten, samen met de geperste knoflook, een snuf peper en een scheut extra vergine olijfolie. Meng goed.
- Rooster het brood tot het knapperig is. Besmeer met Hüttenkäse en schep er het tomatenmengsel overheen.
- Serveer meteen en geniet van deze frisse, mediterrane lunch!
Zin in soep? Probeer eens een makkelijke minestrone, een heerlijke Italiaanse groentesoep.
Tip voor een Italiaanse twist, vervang de Hüttenkäse (cottage cheese) voor ricotta of mozzarella voor een traditionele Italiaanse bereiding. Vervang stap 3: rooster het brood tot het knapperig is. Besmeer het met ricotta of mozzarella voor een authentieke Italiaanse twist. Geniet van deze tomaten-salade met hüttenkäse op brood!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?