Brood met hüttenkäse, tomaat en verse basilicum

Brood met hüttenkäse, tomaat en verse basilicum

Een snelle, healty lunch
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Klaar in: 10 min

Zo’n boterham gaat er altijd wel in, kleine trostomaatjes, verse basilicum en mooie olijfolie. Snel en makkelijk gemaakt voor de lunch. Een heerlijk healty tussendoor moment.

Hüttenkäse, een frisse kwarkachtige kaassoort

Hüttenkäse, ook wel cottage cheese of huttenkaas genoemd, is een frisse kwarkachtige, korrelige kaassoort waarmee je volop kunt variëren. Weinig vet en rijk aan eiwit. Gezond genieten dus!

Ingrediënten

  • 1 schaal kleine trostomaatjes
  • 1 vers desem brood
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Snufje peper
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 bakje Hüttenkäse

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de tomaten in kleine stukjes en doe deze in een kom. Snijd de basilicum klein en voeg deze bij de tomaten samen met de geperste knoflook, peper en de extra vergine olijfolie.
  2. Rooster het brood even knapperig en smeer in met de hüttenkäse. Schep hier het tomatenmengsel bovenop en voilà, klaar is je Italian lunch!
Beoordeling: 3.9. van 18 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024