Broodje brie met serranoham

  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 20m

Dit recept is voor een heerlijk, warm broodje met gesmolten brie, honing, serranoham, pijnboompitjes en rucola. Ideaal voor als je trek hebt in iets lekkers en tegelijkertijd goed wil lunchen. Maak hem heel eenvoudig zelf met dit recept.

Ingrediënten

  • 2 grote broodjes voor in de oven
  • 250 gram brie
  • Handje rucola
  • 4 eetlepels honing
  • 4 plakjes serranoham
  • Olijfolie
  • Pijnboompitten

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor volgens aanwijzingen op de verpakking van de broodjes. Snij de brie in plakjes en doe de broodjes iets korter in de oven van op de verpakking staat aangegeven.

Stap2

Haal de broodjes uit de oven en snij ze doormidden. Doe de gehalveerde broodjes nog even terug in de oven, zodat beide kanten knapperig worden.

Stap3

Verwarm een koekenpan en bak hierin de plakken serranoham krokant. Haal ze uit de pan en laat ze even afkoelen.

Stap4

Haal de broodjes uit de oven en verdeel de honing en de brie over de 4 snijvlakken. Doe de broodjes weer terug in de oven tot de brie wat gesmolten is.

Stap5

Verdeel de serranoham over de broodjes, leg op elk broodje wat rucola en bestrooi de broodjes met de pijnboompitten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

207

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab