Broodje brie met serranoham
Broodje brie uit de oven met Serranoham, rucola en honing is een heerlijke lunch recept zonder al te veel werk. Knapperig brood met gesmolten brie en geroosterde pijnboompitten en flinterdunne ham. Geweldig lekker zou ook eventueel op toast kunnen. Broodje brie uit de oven is een dikke aanrader. As je vegetarisch bent, laat de ham weg en vervang met diverse noten zoals hazelnoten, macadamia en walnoten. Als de brie gesmolten is haal je de broodjes uit de oven, maak af met gehakte noten en honing over de zachte brie leg nog even in de oven en haal na 2 minuten weer uit de oven. Wat ook lekker is om eens te maken toast met geitenkaas en mango.
Ingrediënten
- 2 ovenbroodjes groot
- 200 gr brie
- 4 plakken serranoham
- 4 el 4 el honing
- 2 el 2 el pijnboompitten
- 1 handje rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor volgens aanwijzingen op de verpakking van de broodjes en bak de broodjes bruin en krokant.
- Snij de brie in plakken en bak de serranoham in een droge koekenpan krokant. Haal de broodjes uit de oven en snij doormidden.
- Beleg de broodjes met de krokante ham, brie en honing. Leg terug in de oven en laat de brie smelten.
- Rooster de pijnboompitten en maak de broodjes af met rucola en pitjes. Broodje brie met gebakken ham uit de oven maak je zó.
Ook lekker: panini met salami en brie, een soort van pizza tosti.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?