Broodje brie met serranoham

Met crispy bite
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Een recept voor een heerlijk, warm broodje met gesmolten brie, honing, serranoham, pijnboompitjes en rucola. Perfect voor de lunch! Maak heel simpel zelf met dit recept.

Broodje brie, warm met noten en honing

Lekker als topping!, Ben je vegetarisch, laat je de ham weg en vervang met noten. Als de brie gesmolten is, haal de broodjes uit de oven en strooi wat verkruimelde walnoten met honing over de zacht romige kaas. Enjoy!

Ingrediënten

  • 2 grote ovenbroodjes
  • 250 gr brie
  • handje rucola
  • 4 el honing
  • 4 plakjes serranoham
  • olijfolie
  • pijnboompitten

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor volgens aanwijzingen op de verpakking van de broodjes. Snij de brie in plakjes en doe de broodjes iets korter in de oven van op de verpakking staat aangegeven.
  2. 2Haal de broodjes uit de oven en snij ze doormidden. Doe de gehalveerde broodjes nog even terug in de oven, zodat beide kanten knapperig worden.
  3. 3Verwarm een koekenpan en bak hierin de plakken serranoham krokant. Haal ze uit de pan en laat ze even afkoelen.
  4. 4Haal de broodjes uit de oven en verdeel de honing en de brie over de 4 snijvlakken. Doe de broodjes weer terug in de oven tot de brie wat gesmolten is.
  5. 5Verdeel de serranoham over de broodjes, leg op elk broodje wat rucola en bestrooi de broodjes met de pijnboompitten.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...