Twee lekkere broodjes om je tanden in te zetten
Even geen boterham met pindakaas? Maak je lunch eens anders met deze twee broodjes: carpaccio en ei, een goede lunch en perfecte combinatie voor een smaakvolle pauze. Kijk hoe je in een handomdraai een makkelijk en heerlijk Italiaans broodje met carpaccio, Parmezaanse kaas, en truffelmayonaise maakt, of kies voor een smakelijk broodje ei met frisse sla. Beide broodjes zijn snel te bereiden en zorgen voor een stevige lunch.
Smeer je graag boter op je brood? Doe dat dan nu ook! Smeer bij voorkeur zachte margarine op brood. Boter bevat meer verzadigd vet dan margarine.
Ingrediënten
- 8 afbakbroodjes naar keuze
- 250 gr rundercarpaccio
- 40 gr slamelange
- 1 el pijnboompitten geroosterd
- 2 el truffelmayonaise
- 2 el Parmezaanse kaas geraspt
- 4 eieren
Instructies
- Verwarm de oven en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de broodjes iets afkoelen en snijd ze daarna doormidden.
Broodje carpaccio
- Beleg de onderste helft van elk broodje met een laagje sla. Verdeel de carpaccio over de sla.
- Strooi de pijnboompitten en Parmezaanse kaas over de carpaccio. Voeg een flinke dot truffelmayonaise toe.
- Leg de bovenste helft van het broodje erop en steek er een prikker doorheen om het broodje bij elkaar te houden.
Broodje ei
- Bak de eieren in een koekenpan in een scheutje olijfolie tot ze de gewenste gaarheid hebben.
- Beleg de onderste helft van elk broodje met wat sla. Leg een gebakken ei op de sla.
- Leg de bovenste helft van het broodje erop en steek er een prikker doorheen om het broodje bij elkaar te houden.
Maak de broodjes af met een draai zwarte peper uit de molen en een snuf zout. Serveer de broodjes op een leuk servet of in een (brood)mandje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?