Brownie in een mok

Brownie in een mok

Supersnel
  • Aantal: Aantal 1
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 2 min
  • Wachttijd: Wachttijd 3 min
  • Klaar in: Klaar in 5 min
  • Kcal: Calorieën 610

Dit recept is echt perfect! Heb je weinig tijd of geen zin in veel werk en toch iets lekkers? Maak dan deze brownie in een mok in no time. Mix de ingrediënten door elkaar, já echt dit is in de magnetron in 3 minuten klaar. Easy brownie!

Mug cake chocolade

Eet de mug cake chocolade gelijk op als deze smeuïge brownie nog lekker warm is, een perfect chocolade mug cake recept. Maak je deze brownie in a mug liever uit de oven? Gebruik dan zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem en bak in een ingevet ovenschaaltje 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Glutenvrij? Gebruik bloem die vrij van gluten is, zelf ook gemaakt met AH vrij van glu­ten meel­mix.

Brownie in een mok recept

Brownie in een mok

3.5 van 493 stemmen
Recept afdrukken
Snel zin in iets lekkers? Probeer deze brownie in een mok, in 3 minuten klaar in de magnetron. Een eenvoudige en heerlijke traktatie!
Gang Tussendoortje
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 610

Ingrediënten

  • 3 el bloem
  • 3 el suiker
  • 1 el cacao
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 3 el melk
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • Meng eerst alle droge ingrediënten. Klop het ei door het mengsel samen met de melk en de olie. Klop goed door en schenk in een magnetron bestendige mok.
  • Zet in de magnetron 3 minuten op 1000 watt of de P100 stand. De cake zal iets boven de rand uitrijzen maar dat hoort! Voilà, klaar is je snelle brownie!

Maak af met wat cacaopoeder, een schep Nutella of een bol ijs met maple syrup. Brownie in een mok maken doe je zó!

Meer Brownie? Simpel brownie recept.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Mee 24 februari 2020 at 19:44 - Reply

    Lekker.

    • Miranda Bernáth 24 februari 2020 at 20:12 - Reply

      Echt hé Mee, thx!

    • Ruben Wicherts 19 augustus 2021 at 20:05 - Reply

      Het was niet zo lekker sorry, het was niet echt brownie en heel droog.

  2. marloes 22 maart 2020 at 20:10 - Reply

    Heerlijk zeg!! Lekker voor een avondje..

  3. Louise 9 april 2020 at 15:24 - Reply

    WAAW!! heerlijk

    • Miranda Bernáth 9 april 2020 at 16:07 - Reply

      Top Louise, dank je!

    • Hanna 8 januari 2022 at 00:22 - Reply

      Ik had het een beetje anders gemaakt omdat ik niet alles had maar het was lekker!

    • Ilse 11 februari 2023 at 08:38 - Reply

      Dit was geweldig!!!!!!❤️

      • Miranda Bernáth 11 februari 2023 at 14:31 - Reply

        Klinkt top! Het ultieme brownie recept! (voor een snelle variant)

      • Maud 16 maart 2023 at 07:20 - Reply

        Kan er wel rauwe ei in de magnetron want dat zit dan namelijk in de brownie.

        • Miranda Bernáth 16 maart 2023 at 10:11 - Reply

          Hi Maud, ja, dat kan! Wel even goed mengen met de andere ingrediënten om een lekkere brownie te krijgen.

    • Michael 17 mei 2023 at 19:49 - Reply

      Lekker recept! Maar als je houd van meer vochtigere (moist) brownies, zou ik misschien kijken naar een ander recept, het is een klein beetje droog. Maar ik denk als je het met vanille ijs eet dat het nog beter smaakt!

    • Ilse 22 mei 2023 at 15:32 - Reply

      Geweldig! ❤️

  4. Nora 18 mei 2020 at 20:02 - Reply

    Super makkelijk en lekker, ik heb veel spullen nooit in huis, maar deze wel!!!

    • Miranda Bernáth 18 mei 2020 at 21:55 - Reply

      Fijn Nora, thx!

      • Anna 14 juni 2020 at 20:29 - Reply

        Super leuk om te maken! Alleen was mijne een beetje droog. Wat doe ik verkeerd, tips?

        • Miranda Bernáth 16 juni 2020 at 09:26 - Reply

          Hi Anna, misschien net een paar seconden korter in de magnetron? (-: Dank voor je feedback.

          • Elise 22 april 2021 at 13:58

            Zo lekker
            Mmmmmmmm😜😜😜😋😋😋

  5. Lisa 20 mei 2020 at 18:31 - Reply

    Kan het ook in de oven?

    • Miranda Bernáth 21 mei 2020 at 09:06 - Reply

      Hi Lisa, ja. Wel in ’n ingevet ovenschaaltje en gebruik zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem. Bak je brownie 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

    • Nina 1 juli 2020 at 14:45 - Reply

      Haha lekker

  6. Jessy 4 juni 2020 at 13:47 - Reply

    Kan het ook in met de mok in de oven?

    • Miranda Bernáth 4 juni 2020 at 15:02 - Reply

      Dat kan ook Jessy, wel even een mok of schaaltje gebruiken wat in de oven kan. En gebruik zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

    • Yanti 5 juli 2020 at 22:44 - Reply

      Ik heb vaker geprobeerd om mug cakes te maken alleen daarvan werd ik vaak misselijk. Ik heb daarna deze geprobeerd en dit is echt de lekkerste mug cake ooit!

  7. Bep 4 juni 2020 at 14:33 - Reply

    Lekker! Maar was wel een beetje droog. Hoort dit? Of heb ik iets verkeerds gedaan?

    • Miranda Bernáth 4 juni 2020 at 15:41 - Reply

      Misschien net een paar seconden te lang in de magnetron? Ik weet ’t niet Bep (-: Dank voor je feedback.

  8. Lenny 3 juli 2020 at 14:04 - Reply

    Mmmm wat lekker dit ga ik vaker maken hij is perfect.

    • Birgit 3 april 2022 at 16:25 - Reply

      Ik heb hem glutenvrij gemaakt. 10 sec korter in magnetron omdat anders mss te droog werd. Heerlijk! Bedankt!

  9. Naomi 5 juli 2020 at 09:27 - Reply

    Moet er perse vanille suiker in? Want dat heb ik niet.

    • Miranda Bernáth 6 juli 2020 at 09:30 - Reply

      Je kan ook gewone (fijne) suiker gebruiken Naomi (8 gram extra) met vanille krijg je ’n extra lekker smaakje.. Eventueel ’n drupje vanille extract erbij als je dat in huis hebt.

  10. Iris 1 augustus 2020 at 17:36 - Reply

    Heel lekker ‘k ga dit vaker maken.

  11. Birgit 11 augustus 2020 at 14:07 - Reply

    3 Minuten in de microgolf is bij mij te lang. Dit is meer cake dan brownie. Smaak zit echter wel goed.

    • Miranda Bernáth 12 augustus 2020 at 08:06 - Reply

      Dank voor je feedback Birgit!

    • Gallyon 17 november 2020 at 14:59 - Reply

      Lekker! Maar hoort hij zo vast te zijn of doe ik iets fout? Hij lijkt mij namelijk nog lekkerder als hij wat luchtiger zou zijn.

      • Miranda Bernáth 18 november 2020 at 09:06 - Reply

        Goed roeren en wel direct opeten Birgit, hoe langer je de brownie laat staan hoe minder luchtig deze zal zijn.

  12. Madelief 25 oktober 2020 at 15:20 - Reply

    Hey! Kan het ook met olijfolie?

    • Miranda Bernáth 25 oktober 2020 at 20:30 - Reply

      Kan wel maar is minder goed Madelief. Als olijfolie een hoge temperatuur bereikt, verbrand de olie en breken de gezonde vetten en vitamines af en dat is slecht voor je lichaam. Zonnebloemolie kan tegen hogere temperaturen tot 180 graden en kun je daarom goed gebruiken voor ’t bakken.

  13. Suze 28 oktober 2020 at 19:49 - Reply

    Heeel heeel lekker!

  14. Jan gentenaar 6 februari 2021 at 19:26 - Reply

    Super lekker.

  15. Judah 17 maart 2021 at 15:42 - Reply

    Echt super lekker ik had ook wat andere mug cakes getest maar deze staat toch wel op nummer 1.

  16. riki.b 28 juni 2021 at 18:21 - Reply

    Hij is wel lekker! Maar een beetje droog.

  17. Lina 12 juli 2021 at 10:04 - Reply

    Heerlijk 🤤 ik ga dit vaker maken, écht een aanrader.

  18. Gerda 13 juli 2021 at 14:02 - Reply

    Mensen! Het lijkt op pudding.. hoort dit?😅

  19. Paula 14 oktober 2021 at 10:10 - Reply

    Volledig mislukt. Maar ik heb ook werkelijk geen idee op welke stand ik mijn magnetron moet zetten. Er staat niet bij hoeveel watt het is. Er zit een draaiknop op met plaatjes.

    • Miranda Bernáth 14 oktober 2021 at 10:29 - Reply

      Zonde Paula! Een gemiddelde magnetron heeft 900 tot 1000 watt, toch is elke magnetron weer anders. Ik zou de mug cake toch nog eens proberen en erbij blijven, kijk wat lang genoeg is ’n kwestie van experimenteren dus.

      Dit brownie recept kan ook prima in de oven maar dan moet je meer tijd nemen.

  20. jonas 21 december 2021 at 15:47 - Reply

    Kan je ook iets anders nemen ipv cacao?

  21. Sabine Bleijerveld 17 januari 2022 at 19:33 - Reply

    Bij mij was 2 minuten lang zat en ik heb een snufje zout toegevoegd, verder heerlijk!

  22. lindsey 19 april 2023 at 09:57 - Reply

    Ik heb het gemaakt en het is super lekker.

  23. Thijmen 30 april 2023 at 22:01 - Reply

    Ik vind dat de zonnebloemolie te overheersend is, kan het ook zonder/minder? Dankje!

    • Miranda Bernáth 1 mei 2023 at 12:17 - Reply

      Druivenpit olie kan je proberen en eventueel iets minder olie en iets meer melk. Gewoon een beetje experimenteren(-:

  24. joelle 14 augustus 2023 at 13:07 - Reply

    kan je wat vervangen voor cacao?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter