Brownies met frambozen
Fris en zoetzuur- Aantal: 16
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 45 min
Brownies met frambozen, combi van pure chocolade, fris en zoetzuur, de lekkerste! Heerlijk smeuïge brownies die je heel makkelijk zelf maakt.
Brownie recept met stukjes chocolade
Smeuïg brownie recept met stukjes chocolade maak je zó met chocolate chips. Roer ze door het brownie beslag. Gebruik pure chocolade met een hoog cacao percentage. Pure fair trade chocolade van Swiss, 72% cacao is perfect voor deze brownie.
Zo maak je frambozenbrownies
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een rechthoekige bakvorm en bekleed deze met bakpapier.
- Snij de boter in blokjes en de chocolade in stukjes en doe deze in een hittebestendige kom of een kleine steelpan. Verwarm de chocolade en boter au bain marie tot alle chocolade en boter gesmolten is. Laat het chocolade mengsel iets afkoelen.
- Doe de eieren en de suiker in een grote kom. Klop deze met een mixer op hoge stand tot het ei mengsel bijna wit en dik is geworden, zo’n tien minuten.
- Schep met een spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel en zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao eroverheen. Spatel alle ingrediënten door elkaar en schep de frambozen als laatst door het beslag.
- Giet het mengsel in de bakvorm en bak een half uur tot de brownie een krokant korstje heeft, maar van binnen nog zacht is. Laat iets afkoelen en snij de brownie in 16 stukken. Geniet van je frambozenbrownies.
Snelle brownie? Já echt! brownie in een mok recept in drie minuten.
Als je diepvries frambozen gebruikt zorg dan de frambozen niet aan elkaar vast plakken als je ze toevoegt aan het brownie mengsel.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen