Brownies met frambozen
Deze brownies met frambozen zijn de perfecte combinatie van pure chocolade en frisse, zoetzuur fruitige smaken. Ze zijn heerlijk smeuïg en eenvoudig zelf te maken. Voeg stukjes chocolate chips toe aan het beslag voor extra smaak. Gebruik pure fair trade chocolade van Swiss, 72% cacao, voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat je de frambozen voorzichtig door het beslag mengt om te voorkomen dat ze te veel uit elkaar vallen en het beslag verkleuren.
Ingrediënten
- 200 gr pure chocolade
- 4 eieren
- 100 gr boter
- 100 gr frambozen
- 100 gr bloem
- 250 gr fijne kristalsuiker
- 30 gr cacao poeder
- 1 tl bakpoeder
- 50 gr chocolate chips
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
- Snijd de boter in blokjes en de chocolade in stukjes. Smelt deze au bain-marie in een hittebestendige kom of kleine steelpan tot alles volledig gesmolten is. Laat het chocolademengsel iets afkoelen.
- Klop in een grote kom de eieren en suiker met een mixer op hoge snelheid tot het mengsel bijna wit en dik is, ongeveer 10 minuten.
- Spatel het afgekoelde chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao boven het mengsel en spatel alles goed door elkaar.
- Voeg als laatste de frambozen toe en meng ze door het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie ongeveer 30 minuten, tot het een krokant korstje heeft, maar van binnen nog zacht is.
- Laat de brownies met frambozen iets afkoelen voordat je deze in 16 stukken snijdt.
Snelle brownie? Ja, echt! Probeer dit brownie in een mok recept, klaar in slechts drie minuten.
Gebruik je diepvriesframbozen? Zorg er dan voor dat de frambozen niet aan elkaar vastgeplakt zijn voordat je ze aan het brownie mengsel toevoegt.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?