Bruschetta met tomaat en verse basilicum

  • Hoeveelheid: 8
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 2:000 h
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 2:10 h

Deze Italian snack gaat er altijd wel in, snel en makkelijk gemaakt voor de lunch of als voorgerecht. Een heerlijk klassiek recept.

Bruschetta, snack uit midden-Italië

Het gegrilde broodje met knoflook en extra vergine olijfolie wat ontstaan is in midden-Italië is altijd een feestje op zich met de vele verschillende toppings die je hierop kunt serveren.

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Snufje peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Stap1

Kook een pan met water. Giet het kokend hete water in een kom. Snij in alle tomaten een kruisje en leg ze ongeveer 1 minuut in het hete water. Haal de tomaten eruit en spoel ze af onder koud water. Haal het vel eraf en haal ook de zaadjes weg zodat alleen het vruchtvlees van de tomaten overblijft. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

Stap2

Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe. Snij de verse basilicum grof, pers de teentjes knoflook en voeg ze toe aan de tomaten. Voeg een snufje peper aan het mengsel toe en zet het minstens 2 uur in de koelkast.

Stap3

Snij het stokbrood in plakken en bestrijk ze aan beide kanten met wat olijfolie. Bak ze in een pan krokant of doe ze in de oven. Verdeel vervolgens het gemarineerde tomatenmengsel over de broodjes.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Waardeer dit recept

5 personen hebben dit recept gewaardeerd

615

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab