Romige preisoep

  • Porties: 2 á 3
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Deze romige preisoep is heel eenvoudig klaar te maken en smaakt heel goed bij veel verschillende gerechten.

Tip: deze soep smaakt heerlijk bij een uitgebreide brunch, lunch of als voorgerecht bij het avondeten. Dat maakt deze soep ideaal voor als je wat minder tijd hebt. Maak hem van tevoren klaar zodat je de soep alleen nog maar hoeft op te warmen voor je het serveert.

IMG_0185

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 1 ui
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 ml kookroom
  • 2 eetlepels bieslook
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Stap1

Snij de prei in ringen en snipper de ui fijn. Verhit een braadpan met wat boter of olie en bak hierin de ui en prei een paar minuten.

Stap2

Giet de bouillon in de pan en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de kookroom en de bieslook erdoor. Breng het op smaak met een beetje peper en zout en pureer de soep met een staafmixer.

 

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

100

Commentaar op recept

  1. posted by Elly Hubers on 13 mei 2015

    Dit zijn heerlijk recepten,ik maak ze vrij vaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab