Brunsli chocoladekoekjes
- Aantal: 16
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur 12 min
- Klaar in: 1uur 22 min
Brunsli, Zwitserse koekjes voor de kerst. Een super simpel lekker bakrecept. Het koekje is crunchy van buiten en zacht van binnen.
Het koekje voor kerst
Deze Zwitserse koekjes met kaneel zijn stevig brownie-achtig en glutenvrij. Typisch koekjes die je bakt en eet tijdens de kerstdagen. Een chocoladekoekje, maar dan met een andere smaak dan je gewend bent.
Zelfgebakken koekjes zijn het lekkerst! Brunsli is het meest gebakken koekje in december in Zwitserland.
Dit koekje is leuk om te bakken met kinderen, de meeste kinderen zijn dol op zoet. Versier met chocolade of dip van disco spikkels. Bakken is een feest!
Bereidingswijze Zwitserse koekjes
- Meng het amandelmeel met kristalsuiker, poedersuiker, cacaopoeder, sinaasappelrasp, kaneel in een kom en meng.
- Mix de eiwitten apart tot schuim en spatel dit door het mengsel samen met de vanille tot er een deegbal is ontstaan.
- Leg dit deeg op een schoon werkblad en maak het plat met een deegroller tot 3 cm. Verpak in folie en laat het deeg een uur rusten in de koelkast
- Verwarm de oven op 170 graden. Steek met een stervorm de koekjes uit en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Maak al het deeg op en bestrooi de koekjes nog met een laagje kristalsuiker. Bak de koekjes 12 minuten in de oven, tot de onderkant licht knapperig en in het midden zacht en kleverig is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Inspiratie voor kerst recepten voor 't mooiste feest van 't jaar.
Meer kerstlekkernijen
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?