Brunsli chocoladekoekjes

Kerstkoek
  • Aantal: 16
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur 12 min
  • Klaar in: 1uur 22 min
Naar het recept

Brunsli, Zwitserse koekjes voor de kerst. Een super simpel lekker bakrecept. Het koekje is crunchy van buiten en zacht van binnen.

Het koekje voor kerst

Deze Zwitserse koekjes met kaneel zijn stevig brownie-achtig en glutenvrij. Typisch koekjes die je bakt en eet tijdens de kerstdagen. Een chocoladekoekje, maar dan met een andere smaak dan je gewend bent.

Ingrediënten

  • 270 gr amandelmeel
  • 200 gr kristalsuiker
  • 40 gr poedersuiker
  • 40 gr cacaopoeder
  • 1 sinaasappel, rasp 2 tl schil
  • 2 tl kaneel
  • 2 eiwitten
  • 1 tl vanille-extract
Brunsli chocoladekoekjes recept

Zelfgebakken koekjes zijn het lekkerst! Brunsli is het meest gebakken koekje in december in Zwitserland.

Dit koekje is leuk om te bakken met kinderen, de meeste kinderen zijn dol op zoet. Versier met chocolade of dip van disco spikkels. Bakken is een feest!

Ook lekkere koekjes

Bereidingswijze Zwitserse koekjes

  1. 1Meng het amandelmeel met kristalsuiker, poedersuiker, cacaopoeder, sinaasappelrasp, kaneel in een kom en meng.
  2. 2Mix de eiwitten apart tot schuim en spatel dit door het mengsel samen met de vanille tot er een deegbal is ontstaan.
  3. 3Leg dit deeg op een schoon werkblad en maak het plat met een deegroller tot 3 cm. Verpak in folie en laat het deeg een uur rusten in de koelkast
  4. 4Verwarm de oven op 170 graden. Steek met een stervorm de koekjes uit en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. 5Maak al het deeg op en bestrooi de koekjes nog met een laagje kristalsuiker. Bak de koekjes 12 minuten in de oven, tot de onderkant licht knapperig en in het midden zacht en kleverig is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Beoordeling: 5.0. van 4 stemmen.
Please wait...