Zelf bubble tea maken doe je zo

Zelf bubble tea maken doe je zo

IJskoude thee, gezoet met brown sugar syrup en kleverige tapiocaparels, we hebben het natuurlijk over bubble tea. Een Taiwanees drankje dat je onderhand overal kunt vinden. Goedkoop is het niet, maar gelukkig kun je zelf supermakkelijk bubble tea maken. Zo voorkom je ook de urenlange rijen die je tegenwoordig ziet bij de hipste bubble tea-zaken in Amsterdam. De 'bubble' in bubble tea is de tapiocaparel, een kleverig balletje met de smaak van bruine suiker. Het is even wennen, maar deze parels voegen net iets extra's toe aan een simpel drankje, en daarom ook leuk om te drinken met kinderen. Zorg wel dat je kinderen oud genoeg zijn, want de tapiocaparels kunnen tijdens het drinken in je keel schieten.

Als we bubble tea maken, kiezen we voor tapiocaparels uit een zakje, in plaats van dat we die zelf maken. Want dat scheelt namelijk een hoop tijd. In de meeste Aziatische toko's kun je kant-en-klare tapiocaparels vinden. Er zijn zelfs parels die je in 5 minuten klaar kunt hebben. Deze kun je ook vinden bij de Xenos. De rest van de ingrediënten zijn allemaal te vinden in de supermarkt. Handig!

Nog een lekker drankje: Kombucha mocktail met gember.

 

Boba

Bubble tea

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Bubble tea! We zijn er dol op en wat blijkt: dit Aziatische drankje zelf maken is makkelijker dan je denkt. Boba maken doe je zo!
Gang Drankjes
Keuken Aziatische recepten, Taiwanees
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 300

Ingrediënten

  • 75 ml water
  • 1 tl zwarte thee of 1 theezakje
  • 70 gr tapiocaparels
  • 225 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 gr bruine basterdsuiker

Instructies

  • Verhit het water in een steelpannetje. Voeg de thee toe en haal de pan direct van het vuur. Laat de thee 5 minuten trekken en zeef daarna. Voeg de melk toe en laat het geheel afkoelen.
  • Kook ondertussen de tapiocaparels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel vervolgens om en voeg toe aan een kom met koud water. Dit doen we, zodat de tapiocaparels niet aan elkaar blijven plakken.
  • Maak ook de brown sugar syrup. Doe hiervoor de gelijke delen water en bruine basterdsuiker in een pannetje en laat inkoken tot een dikke stroperige siroop. Voeg de tapiocaparels toe en schep om.
  • Doe de tapiocaparels samen met de brown sugar syrup in een groot glas. Vul vervolgens met ijsblokjes en schenk de thee erbij. Roer de bubble tea goed, zodat de siroop mengt met de thee er serveer gelijk.

Zorg dat je rietjes met een grote opening als je de bubble tea serveert, want anders kunnen de tapiocaparels niet door het rietje. Deze speciale rietjes kun je vinden in de meeste bubble teazaken en kookwinkels.

Probeer ook eens dit zomerse drankje: Braziliaanse limonade is in 5 minuten klaar.

Tip: maak dit recept in grote hoeveelheden klaar, zodat je een aantal dagen kunt genieten. Wel raden we aan om de tapiocaparels kort van de voren te maken, anders worden ze namelijk hard.

Boba

Maak ook eens: smoothie met bloedsinaasappel.

Bubble tea recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024