Burger van rode kool
Met feta- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 265
Burger van rode kool met feta, ’n vega hamburger, zo gemaak met dit eenvoudige recept. Vega lekker en super gezond.
Rode kool met bite
Rode kool met bite, krokant laagje van buiten en heerlijk smeuïg van binnen. Alleen de kleur is al de perfecte reden om deze waanzinnige groenteburger te maken.
Eet lekker met een pofaardappel, uurtje in de oven met lekker veel grof zeezout en olijfolie, yummie!
Je zou de vegetarische burgers van te voren kunnen maken, wel even voorbakken voor een krokant en bruin laagje. In een voorverwarmde oven van 180 graden in een kwartiertje afbakken.
Hamburger van rode kool
- Maak de rode kool, ui en knoflook schoon en snij grof, doe in de blender en maal tot kleine stukjes. Schep in een kom en meng de havermout erbij samen met ’n ei en 1 tl olijfolie.
- Verbrokkel 100 gram feta en voeg toe aan het rode kool mengsel. Hak de peterselie en meng ook mee samen met verse peper naar smaak. Meng het mengsel van rode kool en maak 6 burgers.
- Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op middel hoog vuur en bak de hamburgers van rode kool om en om totdat ze een licht krokant korstje krijgen en warm van binnen zijn.
- Grill ondertussen ook de broodjes, beleg en maak de rode kool burger af met een dot Griekse yoghurt en verkruimel de laatste feta over de burger. Hamburger van rode kool zó doe je dat.
Meer rode kool? Oosterse salade van rode kool mango en zwart sesamzaad.
Varieer met de topping, gebakken rode ui afgeblust met sojasaus is een aanrader. Voor wat pit voeg je een handje chilivlokken toe en knijp wat citroensap uit bij ’t maken van het rode kool mengsel.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen