Veggie burger van rode kool
Rode kool met appel is een bekende bereidingswijze, maar de kool combineert ook goed met ui, knoflook, feta en peterselie zoals in dit veggieburger recept. Een smaakvolle vegetarische burger van verse rode kool en brokkelige feta maak je zelf met dit eenvoudige recept. Deze vega-hamburger is niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond.
Met een knapperige buitenkant en een smeuïge binnenkant, heeft deze groenteburger een heerlijke textuur en een prachtige kleur die alleen al een reden is om ervan te genieten.
Serveer de burger met een gepofte aardappel - een uurtje in de oven met grof zeezout en olijfolie voor een overheerlijke combinatie.
Je kunt de vegetarische burgers van tevoren bereiden en voorbakken voor een knapperig en goudbruin laagje. Bak ze vervolgens af in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer vijftien minuten.
Ingrediënten
- 250 gr rode kool
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 125 gr havervlokken
- 1 ei
- 150 gr feta kaas
- peper versgemalen
- 10 gr platte peterselie
- olijfolie
- 6 broodjes
- Griekse yoghurt
Instructies
- Maak de rode kool, ui en knoflook schoon en snijd ze grof. Doe ze vervolgens in de blender en maal ze tot kleine stukjes.
- Schep het gemalen mengsel in een kom en voeg de havermout, een ei en 1 tl olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
- Verbrokkel 100 gram feta en meng deze ook door het rodekoolmengsel.
- Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe, samen met vers gemalenpeper naar smaak.
- Meng alles goed door elkaar en vorm 6 burgers van het mengsel.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak de rodekoolburgers om en om tot ze een licht krokant korstje hebben en warm zijn van binnen.
- Grill ondertussen de broodjes en beleg ze met de gewenste ingrediënten. Maak de rode kool burger af door er een dot Griekse yoghurt op te doen en de laatste feta erover te verkruimelen.
Meer rode kool: Oosterse salade van rode kool mango en zwart sesamzaad. Of maak eens soep van rode kool
Varieer met de toppings; gebakken rode ui afgeblust met sojasaus is een aanrader. Voor wat extra pit kun je een handje chilivlokken toevoegen en een scheutje citroensap uitknijpen bij het maken van het rodekoolmengsel.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?