Burrito’s met paprikarijst

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Burrito’s zijn een heerlijke Mexicaanse specialiteit. Erg lekker voor in het weekend, wanneer je misschien minder zin hebt om lang in de keuken te staan. Voor wat extra smaak kun je eventueel stukjes paprika toevoegen.

Ingrediënten

  • 100 gr witte rijst
  • 400 gr sperziebonen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 400 gr varkensreepjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 pak tortilla wraps
  • 200 gr ijsbergsla
  • 1 zakje burrito seasoningmix
  • 100 ml water

Bereidingswijze

Stap1

Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Giet ze vervolgens af en doe een deksel op de pan om ze warm te houden. Kook de rijst volgens de verpakking.

Stap2

Verhit 2 el olie in een wokpan en bak de varkensreepjes in ongeveer 4 minuten gaar. Voeg de seasoningmix en 100 ml water toe. Doe de overige olie in een koekenpan en fruit hierin het paprikapoeder aan. Schep de rest hier door en bak het nog een paar minuutjes.

Stap3

Verdeel wat sla , sperziebonen, rijst en vlees over de wrap en rol deze op! Je kunt de wraps koud eten, maar ook verwarmen als je daar de voorkeur aan geeft.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab