Lekkerste Caesar salade
Een crispy klassieker onder de salades! Dit eenvoudige Caesar salade recept maak je makkelijk zelf, met knapperige croutons en een rijke ansjovis-dressing. De dressing voor een Caesar salade is wat deze salade zo bijzonder maakt, met een rijke mix van ansjovis, Parmezaanse kaas en olijfolie. Een echte aanrader voor liefhebbers van een klassieke Caesar-salade.
Variaties van de Caesar salade
De Caesar salade komt in vele varianten. Met dit recept maak je de traditionele versie, met een dressing van ansjovis en Parmezaanse kaas. De lekkerste Caesar salade met authentieke Amerikaanse roots en een vleugje Italiaanse flair.
Kaaskeuze
Gebruik Parmezaan (Parmigiano Reggiano) of Grana Padano, beide harde kazen met een volle smaak. Parmezaanse kaas geeft net wat meer pit. Rasp de kaas fijn of schaaf hem grof voor extra textuur.
Tip: croutons maken doe je in de oven voor extra knapperigheid – ze passen perfect bij deze klassieke Caesar salade!
Ingrediënten
- 2 little gems
- 40 gr croutons
- 2 eieren
- 20 gr Parmezaanse kaas
- 1 el citroensap
- 1 el Worcestersaus
- 3 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper versgemalen
- 4 ansjovisfilets + beetje olie
Instructies
- Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze daarna en snijd ze in kwarten.
- Pluk de blaadjes van de little gem en spoel ze schoon. Laat ze goed uitlekken of droog ze voorzichtig.
- Maak de dressing: neem een kom en meng hierin de Worcestersaus met het citroensap en olijfolie. Pel en pers de knoflook, snijd de ansjovis fijn en voeg deze samen met versgemalen peper toe aan de dressing. Roer alles goed door.
- Meng de salade: doe de little gem in een slakom en schenk de dressing erover. Hussel de sla goed door elkaar zodat de dressing overal verdeeld is.
- Verdeel de salade over kommen of borden en maak de Caesar salade af met croutons, de in kwarten gesneden eieren en geraspte Parmezaanse kaas.
Ook lekker: boerenkool caesar salade met kip (en eitjes croutons en Parmezaanse kaas).
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?