Caesar salade

Caesar salade

Crispy salade klassieker
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 360

Caesar salade ’n crispy salade klassieker. ’n Heel eenvoudig salade recept om zelf te maken met croutons en ansjovis dressing. ’n Easy caesar sla recept.

Caesar salad

Caesar salad is er in veel variaties. Met dit recept maak je de klassieke caesar salade met dressing van ansjovis en Parmezaanse kaas, ’n Ame­ri­kaan­se cae­sar sa­lad.

Neem Parmezaan (Parmagiano Reggiano) of Grano Pedano ’n harde kaas. Parmezaanse kaas heeft iets meer pit. Rasp fijn of schaaf grof.

Lekker: Croutons maken in de oven, passen perfect op ’n klassieke caesar salade.

Ingrediënten

  • 2 little gems
  • 40 gr croutons
  • 2 eieren
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 1 el citroensap
  • 1 el Worcestersaus
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • vers gemalen peper
  • 4 ansjovisfilets + beetje olie
Simpele Caesar salade

Klassieke caesar salade

  1. Kook de eieren hard en pluk de little gem. Neem een kom en meng hierin de Worcestersaus met ’t citroensap en olijfolie.
  2. Pel en pers de knoflook, snij de ansjovis klein en voeg samen met vers gemalen peper toe aan de dressing. Doe de sla in een slakom en schenk er de dressing overheen. Hussel door elkaar.
  3. Pel de eieren en snij in kwarten. Verdeel de sla in kommen en maak de caesar salade af met de croutons, ei en Parmezaanse kaas.

’n Klassieke caesar salade zó maak je ‘m.

Ook lekker: Caesar salade met kip en bacon recept.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.3. van 3 stemmen.
Please wait...