Caesar salade met kip en bacon
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 430
Caesar salade met kip en bacon en 'n ei recept. Een klassieke salade met een twist. Eenvoudig en snel gemaakt met romaine sla, 'n stevige knapperige sla die zorgt voor 'n crispy caesar salad met kip.
Caesar salade recept zonder ansjovis
Caesar salade recept zonder ansjovis maar wel 'n heerlijk romige dressing gemaakt met yoghurt, knoflook, citroen en mosterd. Met 'n krokante bite van gebakken bacon is deze Caesar salade écht heel lekker en eigenlijk heel simpel.
Caesar salade kip recept
- Kook de eieren hard in zo'n 8 minuten en laat afkoelen in koud water. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakjes bacon knapperig bruin en laat afkoelen op een bord. Doe in de nog hete pan een scheutje olijfolie en bak de kiphaasjes in zo'n 4 minuten om en om gaar. Laat de kip afkoelen naast de bacon.
- Was en snij de romaine sla en meng met de bosui in een kom. Maak de dressing voor de caesar salade met de Griekse yoghurt en de mosterd. Pel en pers de knoflook en meng deze drie met 't citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de sla met de dressing of serveer apart. Schep op borden en maak af met de kip, bacon en ei. Caesar salade kip recept zó maak je 't.
Ook lekker: Caesar salade met ansjovis dressing recept.
Dit recept komt uit 't Diabetes omkeren methode kookboek met koolhydraatarme recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?