Caesarsalade met asperges
En croutons- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 360
Caesarsalade met asperges en croutons. ’n Heel eenvoudig en snel salade recept om zelf te maken met Grana Padano en ansjovis dressing. ’n Frisse caesar salade recept.
Caesar dressing vegetarisch
Liever ’n caesar dressing vegetarisch maak dan ’n dressing van 40 gr mayonaise met 40 gr geraspte Grana Padano en meng met ’n 1/2 el sap van citroen en 1 á 2 el water, peper en zout naar smaak.
Maak je brood croutons zelf, snij 2 sneetjes witbrood in blokjes en meng met 2 el olijfolie en een teentje knoflook geperst en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.
Caesar sla met witte asperges
- Schil en kook de asperges in z’n geheel in 8 minuten beetgaar en laat uitlekken. Maak de caesar dressing. Pel de knoflook, voeg alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een gladde lopende saus.
- Pel en snij de rode ui in fijne ringen, smeer de asperges in met olijfolie en gril of bak ze kort. Pluk de sla en meng met de rode ui en een deel van de dressing en schep in kommen. Maak af met de asperges croutons en Grana Padano kaas. Serveer met de overgebleven caesar dressing.
’n Caesar sla met witte asperges zó maak je ‘m. Eet lekker met een paar dikke frieten.
Ook lekker: Quinoasalade met asperges.
Meer Caesarsalad