Cake zelf maken simpel recept

Cake zelf maken simpel recept

Met vanille frosting
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min
Naar het recept

Cake bakken? Hoe makkelijk! Cake is favoriet. Dit cake recept is super simpel, zó gemaakt en erg lekker. Ik gebruik glutenvrije bloem van Schär, mix c kuchen & kekse. In plaats daarvan kan je ook gewone bloem gebruiken.

Cake met frosting

Het perfecte recept voor vanille of chocolade frosting. Super lekker voor op de cake, maak ‘t! Zorg dat de boter al even buiten de koelkast ligt. Meng in een kom 4 el roomboter, 450 gr poedersuiker, 2 el melk en een halve tl vanille-extract met een mixer tot een luchtig geheel. Smeren maar! Liever frosting met chocoladesmaak? Voeg wat cacaopoeder toe en je chocoladefrosting is klaar.

Frosting met roomkaas is ook favoriet roomkaas frosting.

Ingrediënten

  • 200 gr suiker
  • 250 gr boter
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 citroen
  • 5 eieren
  • 250 gr bloem (glutenvrij)
  • 2 tl bakpoeder

Bereidingswijze cake recept met vanille frosting

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet de cakevorm klaar bekleed met bakpapier. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Meng de suiker, boter, citroenrasp en vanille-extract in een kom en mix romig.
  2. Voeg de eieren één voor één langzaam toe. Als het mengsel goed luchtig is kun je stoppen met mixen. Spatel de bloem en het bakpoeder rustig door het beslag, hou de luchtigheid vast. Giet het beslag in de cakevorm en bak in één uur gaar.
  3. Hoe check je of de cake gaar is? Prik met een satéprikker in de cake, geen beslag aan de prikker? Dan is de cake klaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Met frosting? Maak tijdens het afkoelen van de cake.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...