Simpele cake bakken (basisrecept)
Simpele cake bakken is altijd een succes, vooral met dit basisrecept voor cake dat snel te maken is en perfect combineert met vanille- of chocoladefrosting. Mocht je frosting willen maken zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Mix in een kom 4 eetlepels roomboter, 450 gram poedersuiker, 2 eetlepels melk en een halve theelepel vanille-extract tot een luchtige frosting. Smeer deze op de cake voor een onweerstaanbaar resultaat! Liever chocoladefrosting? Voeg een beetje cacaopoeder toe, en je bent klaar.
Tip: voor een glutenvrije variant gebruiken we mix C Kuchen & Kekse van Schär, maar gewone bloem werkt ook prima.
Ook lekker: frosting van roomkaas met een red velvet cake recept.
Nog een simpele cake bakken? Dit recept voor cake uit de airfryer is heel erg makkelijk en luchtig.
Ingrediënten
- 250 gr suiker
- 250 gr boter
- 1 tl vanille-extract
- 1 citroen
- 5 eieren
- 250 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier en zet deze klaar.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil. Meng in een kom de suiker, boter, citroenrasp en vanille-extract. Mix tot het mengsel romig is.
- Voeg de eieren één voor één langzaam toe, terwijl je blijft mixen. Stop met mixen zodra het mengsel luchtig is.
- Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer een uur gaar.
- Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden te prikken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de cake klaar.
- Laat de cake afkoelen op een rooster.
Simpele cake bakken met roze glazuur!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?