Cannelloni met spinazie en ricotta
Italiaanse ovengerecht- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 55 min
Lekker Italiaans eten! Maak deze cannelloni klaar. De spinazie en ricotta geven het gerecht een extra punch. Serveer er ciabatta brood bij en je hebt een gerecht om je vingers bij af te likken!
Cannelloni, iedereen blij!
Iedereen blij! Met dit Italiaanse ovengerecht op tafel! Maak deze cannelloni met spinazie en ricotta samen met je kinderen.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een grote koekenpan met 1 el olie. Snipper en fruit de ui. Na 2 minuten doe je het gehakt erbij en bak je deze goudbruin.
- Breng op smaak met peper en zout en voeg de spinazie toe. Bak dit 3 minuten met het gehakt mee (laat het vocht weglopen). Voeg als laatste de ricotta toe met een snuf nootmuskaat.
- Vul de cannelloni met het gehakt-spinazie-ricotta mengsel. Leg ze vervolgens naast elkaar op een ingevette ovenschaal. Meng de passata di pomodori en de mascarpone met elkaar en verdeel dit onder en over de cannelloni.
- Bak in 40 minuten de pasta gaar en goudbruin. Serveer met ciabatta.
Tip: doe de spinazie eventueel samen met de ricotta in een blender en maal fijn voordat je de cannelloni vult.