Cannelloni met spinazie en ricotta
Italiaanse ovengerecht- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
15 min
- Wachttijd:
40 min
- Klaar in:
55 min
Maak kennis met onze verrukkelijke cannelloni met spinazie en ricotta. Dit heerlijke Italiaanse ovengerecht zal je smaakpapillen prikkelen en je zult niet kunnen wachten om het opnieuw te maken. Bovendien is dit een geweldige manier om samen met je kinderen van het koken te genieten. Laten we beginnen!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een grote koekenpan met 1 el olie. Snipper en fruit de ui. Na 2 minuten doe je het gehakt erbij en bak je deze goudbruin.
- Breng op smaak met peper en zout en voeg de spinazie toe. Bak dit 3 minuten met het gehakt mee (laat het vocht weglopen). Voeg als laatste de ricotta toe met een snuf nootmuskaat.
- Vul de cannelloni met het gehakt-spinazie-ricotta mengsel. Leg ze vervolgens naast elkaar op een ingevette ovenschaal. Meng de passata di pomodori en de mascarpone met elkaar en verdeel dit onder en over de cannelloni.
- Bak in 40 minuten de pasta gaar en goudbruin. Serveer met ciabatta.
Tip: doe de spinazie eventueel samen met de ricotta in een blender en maal fijn voordat je de cannelloni vult.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen