Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

Italiaanse ovengerecht
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 15 min
  • Wachttijd: Wachttijd 40 min
  • Klaar in: Klaar in 55 min

Maak kennis met onze verrukkelijke cannelloni met spinazie en ricotta. Dit heerlijke Italiaanse ovengerecht zal je smaakpapillen prikkelen en je zult niet kunnen wachten om het opnieuw te maken. Bovendien is dit een geweldige manier om samen met je kinderen van het koken te genieten. Laten we beginnen!

Ingrediënten

  • 300-350 gr (vega) gehakt
  • 300-600 gr gewassen spinazie
  • 250 gr ricotta
  • 200-250 gr cannelloni
  • 250 gr mascarpone
  • 500 gr passata di pomodori
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • snuf nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een grote koekenpan met 1 el olie. Snipper en fruit de ui. Na 2 minuten doe je het gehakt erbij en bak je deze goudbruin.
  2. Breng op smaak met peper en zout en voeg de spinazie toe. Bak dit 3 minuten met het gehakt mee (laat het vocht weglopen). Voeg als laatste de ricotta toe met een snuf nootmuskaat.
  3. Vul de cannelloni met het gehakt-spinazie-ricotta mengsel. Leg ze vervolgens naast elkaar op een ingevette ovenschaal. Meng de passata di pomodori en de mascarpone met elkaar en verdeel dit onder en over de cannelloni.
  4. Bak in 40 minuten de pasta gaar en goudbruin. Serveer met ciabatta.

Tip: doe de spinazie eventueel samen met de ricotta in een blender en maal fijn voordat je de cannelloni vult.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.1. van 18 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen