Cannelloni met spinazie en ricotta

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 50m
  • Klaar in: 1:05 h

Heb je zin in lekker Italiaans eten? Maak dan deze cannelloni klaar. De spinazie en ricotta geven het gerecht een extra punch. Serveer er ciabatta brood bij en je hebt een gerecht om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten

  • 350 gr rundergehakt
  • 300 gr gewassen spinazie
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr cannelloni
  • 250 gr mascarpone
  • 1 zak passata di pomodori
  • 1 ui
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een grote koekenpan met een el olie. Fruit hier de ui in aan. Na 2 minuten doe je het gehakt erbij en bak je deze goudbruin.

Stap2

Breng het wat op smaak met peper en zout en voeg de spinazie toe. Bak dit 3 minuten met het gehakt mee. Voeg als laatste de ricotta toe met een mespuntje nootmuskaat.

Stap3

Vul de cannelloni met het mengsel. Leg ze vervolgens naast elkaar op een ingevette ovenschaal. Meng de passata di pomodori en de mascarpone met elkaar en verdeel dit over de cannelloni.

Stap4

Bak in 40 minuten de pasta gaar en goudbruin. Heerlijk om met ciabatta brood te serveren.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

75

Commentaar op recept

  1. posted by Peter Huijbregts on 23 maart 2015

    Ik heb cannolloni in New York gegeten. Ik vond het heerlijk. Ik ben steeds op zoek geweest naar een goed recept om het hier te maken. Geweldig, het komt wel dicht bij de smaak in New York. Toch mis ik nog iets. Ik weet alleen niet wat. Iets kruidigs. Een kleinigheidje. Misschien iets typisch American/ Italian?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab