Cannelloni met spinazie en ricotta

Italiaanse ovengerecht
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 55 min
Naar het recept

Lekker Italiaans eten! Maak deze cannelloni klaar. De spinazie en ricotta geven het gerecht een extra punch. Serveer er ciabatta brood bij en je hebt een gerecht om je vingers bij af te likken!

Cannelloni, iedereen blij!

Iedereen blij! Met dit Italiaanse ovengerecht op tafel! Maak deze cannelloni met spinazie en ricotta samen met je kinderen.

Ingrediënten

  • 350 gr rundergehakt
  • 300 gr gewassen spinazie
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr cannelloni
  • 250 gr mascarpone
  • 500 gr passata di pomodori
  • 1 ui
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een grote koekenpan met 1 el olie. Fruit hier de ui in aan. Na 2 minuten doe je het gehakt erbij en bak je deze goudbruin.
  2. 2Breng op smaak met peper en zout en voeg de spinazie toe. Bak dit 3 minuten met het gehakt mee. Voeg als laatste de ricotta toe met een mespuntje nootmuskaat.
  3. 3Breng het gehakt-spinazie mengsel op smaak met peper en zout en voeg de spinazie toe. Bak dit 3 minuten met het gehakt mee. Voeg als laatste de ricotta toe met een mespuntje nootmuskaat.
  4. 4Vul de cannelloni met het gehakt-spinazie-ricotta mengsel. Leg ze vervolgens naast elkaar op een ingevette ovenschaal. Meng de passata di pomodori en de mascarpone met elkaar en verdeel dit over de cannelloni.
  5. 5Bak in 40 minuten de pasta gaar en goudbruin. Serveer met ciabatta!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...