Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

Laat je smaakpapillen dansen met deze verrukkelijke Italiaanse cannelloni. Gevuld met sappig (plantaardig) gehakt, verse spinazie en romige ricotta, overgoten met een smeuïge saus van passata di pomodori en mascarpone. Gebakken tot goudbruin in de oven, serveer dit culinaire kunstwerk met verse basilicum en warm ciabattabrood.

Een smaakexplosie waarbij de oven al het werk doet. Geniet van de verleiding en bereid je voor om het steeds opnieuw te maken. Handig! Neem in plaats van een lepel, een spuitzak om de cannelloni buisjes te vullen, dat gaat reuze snel.

Tip: kook de cannelloni buisjes eerst 3 minuten voor, spoel af met koud water en vul. De cannelloni is dan sneller klaar en heeft een kortere oventijd.

Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni spinazie ricotta

4.1 van 24 stemmen
Recept afdrukken
Proef: cannelloni met (plantaardig) gehakt, spinazie, ricotta, passata di pomodori en mascarpone. Een smaakexplosie waarbij de oven al het werk doet.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
calorieën 496

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 350 gr gehakt {plantaardig)
  • 1 tl oregano
  • 600 gr spinazie vers
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr cannelloni
  • 100 gr mascarpone
  • 650 gr passata di pomodori
  • basilicum vers
  • 100 gr mozzarella rasp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een grote koekenpan met 1 el olie en fruit de ui en knoflook. Na 2 minuten doe je het gehakt erbij en bak je het rul.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg de spinazie toe in delen. Roerbak in 10 minuten met het gehakt mee. (laat het vocht weglopen)
  • Voeg de ricotta toe aan het gehaktmengsel samen met de oregano. Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie.
  • Vul de cannelloni met het gehakt-spinazie-ricotta mengsel. Leg ze vervolgens naast elkaar in de ingevette ovenschaal.
  • Meng de passata di pomodori en de mascarpone met elkaar (eventueel met een scheutje bouillon) en verdeel dit onder en over de cannelloni.
  • Verdeel de kaas over de cannelloni.
  • Bak de cannelloni spinazie ricotta gaar en goudbruin in 40 minuten. Serveer met verse basilicum en extra kaas.

Tip: bak de spinazie eventueel apart en hak in een blender fijn voordat je het gaat mengen met de ricotta en gehakt en de cannelloni gaat vullen.

Cannelloni met ricotta

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024