Caponata recept
Met brood- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 50 min
- Kcal: 390
Caponata recept met brood, ’n heerlijk Siciliaans recept met aubergines, rode ui, tomaat en knoflook. Zoet zuur met kappertjes en olijven. Traditioneel gemaakt met pijnboompitten maar ik neem amandelschaafsel. Basilicum maakt dit caponata recept af.
Lichte caponata lunch
’n Soort van ratatouille recept maar toch net even anders, een pan vol caponata groentestoof wat je heel goed kunt bewaren tot de volgende dag, ’t is namelijk dan nog lekkerder. Gezonde lichte caponata lunch.
Ook lekker: Gebakken paddenstoelen met sojasaus op toast.
Homemade caponata
- Start met de aubergines, snij in blokjes, verdeel op een schaal, besprenkel met zout en laat een half uur staan.
- Snij ondertussen de bleekselderij in dunne reepjes, pel en snij de ui in dunne ringen en pel en pers de knoflook. Halveer de olijven en rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
- Dep de aubergines droog met keukenpapier en bak deze in 4 el olijfolie goudbruin. Schep de aubergines terug op de schaal en bak in de overige olie de ui, knoflook en bleekselderij. Voeg ook de basilicum toe, bewaar wat als topping.
- Voeg na 2 minuten de tomaten toe, de olijven, kappertjes, en schep de aubergine weer in de pan. Maak af met de rode wijnazijn, bruine suiker, ’n snuf zeezout en vers gemalen peper naar smaak. Laat nog even pruttelen.
- Bak, rooster of toast ondertussen je brood en schep lekker op maak af met basilicum, homemade caponata maak je zó.
Chilivlokken voor wat pit, extra eventueel ’n dot dikke (plantaardige) yoghurt.
Ook lekker met ’n stuk buffelmozzarella, ’n stuk vis of vega balletjes.
Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.