Caramelsaus hét basisrecept salted caramel

Caramelsaus hét basisrecept salted caramel

Goddelijk lekker
 • Aantal: 1
 • Bereidingstijd: 10 min
 • Wachttijd: 30 min
 • Klaar in: 40 min

Caramelsaus, hét basisrecept “salted caramel” is heel makkelijk zelf te maken en goddelijk lekker! Een recept waarbij je eenvoudig je dessert, taart of ijs extra lekker maakt. Dus voor de ultieme guilty pleasure van elke zoetekauw maak je salted caramel.

Salted caramel recept

Salted caramel recept voor je cheesecake popcorn of brownie?! Crazy, te gek lekker. ’t Mag en kan overal in en op. Popcorn met salted caramel is echt wel favoriet en helemaal niet moeilijk te maken.

Leg je popcorn verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat, roer een paar lepels salted caramel door de popcorn en bak een uur in een voorverwarmde oven van 125 graden. Laat volledig afkoelen totdat de popcorn mooi droog is. Voilà! Strooi eventueel extra zeezout voor de smaak.

Caramelsaus met popcorn

Ingrediënten

 • 200 gr suiker
 • 100 gr boter
 • 1 tl grof zeezout
 • 125 ml room

Karamelsaus maken

 1. Snij de boter in blokjes en verwarm de suiker met vijf eetlepels water in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur tot de suiker gesmolten is.
 2. Laat het mengsel van suiker zachtjes op ’t vuur en draai de pan af en toe rond, niet roeren. Als de suiker begint te kleuren voeg dan de blokjes boter toe en laat smelten. Voeg rustig de room in drie keer toe. Roer en kook zachtjes kort.
 3. Zet het vuur uit en voeg het zout toe aan de caramel. Laat afkoelen en serveer of bewaar in de koelkast. Karamelsaus maken doe je zó.

De salted caramel kan je eenvoudig bewaren in een jampot en langzaam opwarmen als je de saus serveert, de karamelsaus zal dan weer extra vloeibaar worden. Yum!

Met dit recept maak je voor zo’n 6 personen ofwel 300 gr caramelsaus.

Variantie op de salted caramel? Karamelsaus maken met appelcider.
Ook lekker: Pannenkoek met gegrilde ananas en gezouten karamel, pannenkoeken bakken met zoete ananas, hoé lekker! Eenvoudig recept om je vingers bij af te likken.

Beoordeling: 4.1. van 19 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter