Klassieke carpaccio met een dressing van balsamico
Met een klassiek Italiaans voorgerecht denken we meteen aan carpaccio, een gerecht met flinterdunne plakjes ossenhaas dat je heel gemakkelijk zelf kunt bereiden. Met een paar verse ingrediënten zet je dit geweldige Italiaanse klassieke gerecht in een mum van tijd op tafel. Dit runder carpaccio recept is niet compleet zonder Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke balsamico dressing.
Wil je eens variëren met de dressing? Probeer dan een truffeldressing! Deze maak je door 1 eetlepel mayonaise te mengen met 1 eetlepel truffelolie, 1 eetlepel azijn en een halve theelepel honing. Breng op smaak met versgemalen peper en druppel het over de carpaccio.
Tip: ga je carpaccio kopen dan is het belangrijk om te kiezen voor vers vlees van hoge kwaliteit; vraag bij de slager om ossenhaas dat speciaal is voorbereid voor carpaccio.
Ingrediënten
- 300 gr carpaccio vlees
- 3 el olijfolie
- 30 gr rucola
- 50 gr Parmezaanse kaas
- ½ el balsamicoazijn
- pijnboompitten
- zout en peper
Instructies
- Leg de plakken carpaccio naast elkaar op een bord en klop in een klein kommetje de azijn, olie, zout en peper samen tot een dressing.
- Druppel de dressing gelijkmatig over de carpaccio en snijd de rucola in kleine stukjes voordat je deze erover verdeelt.
- Strooi de geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas over het voorgerecht met carpaccio, samen met de geroosterde pijnboompitten.
Meer klassieke voorgerechten. Maak ook eens een carpaccio pasta salade! Zoals deze.
Maak je liever vegetarische carpaccio? Dan is dit een aanrader!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?