Carpaccio

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 10m

Carpaccio, het klassieke voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Carpaccio is altijd lekker, maar eet je vaak alleen als je uit eten gaat. Heel makkelijk om het nu een keer zelf te maken. Met een paar verse ingrediënten zet je deze simpele carpaccio van ossenhaas op tafel. Altijd perfect voor een intiem etentje!

Car­p­ac­cio, varieer met verse ingrediënten

Ossenhaascarpaccio, een heerlijk recept waar je alle kanten mee uit kunt! Varieer met verse ingrediënten, zoals de soort sla die je gebruikt, de kaas of noten. Probeer ook eens iets anders met de dressing. Meestal is de carpaccio klassiek met een pestodressing of een dressing van balsamico en olijfolie. Neem ook eens een truffeldressing, heel simpel en snel!

Ingrediënten

  • 300 gr carpaccio (Dungesneden ossenhaas)
  • 3 el olijfolie
  • 30 gr rucola
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • Zout & peper
  • ½ el balsamicoazijn
  • Handje geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

Stap1

Leg de plakken carpaccio naast elkaar op een bord. Klop de azijn, olie, zout en peper in een klein kommetje tot een dressing.

Stap2

Druppel de dressing over de carpaccio. Verdeel de rucola in kleine stukjes en verdeel deze over de carpaccio.

Stap3

Strooi de Parmezaanse kaas rasp of schaaf, over de carpaccio. Samen met geroosterde pijnboompitten.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

347

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab