Carpaccio

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 10m

Carpaccio, het wereldberoemde voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Carpaccio is altijd lekker, maar eet je vaak alleen als je uit eten gaat. Je kunt het echter ook simpel zelf te bereiden. Ideaal wanneer je met Kerst vrienden of familie over de vloer hebt!

Tip: voor wat extra smaak kun je wat pijnboompitten of kleine spekjes toevoegen aan het gerecht.

Ingrediënten

  • 300 gr carpaccio (dungesneden rauw rundvlees)
  • 3 el olijfolie met truffelaroma
  • 30 gr rucola
  • 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Zout & peper
  • ½ el balsamicoazijn

Bereidingswijze

Stap1

Leg de plakken carpaccio naast elkaar op een schaal. Klop de azijn, olie, zout en peper in een klein kommetje tot een dressing.

Stap2

Druppel de dressing over de carpaccio. Snijd de rucola in kleine stukjes en verdeel deze over de carpaccio.

Stap3

Strooi de Parmezaanse kaas over de carpaccio.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

136

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab