Carpaccio

Dunne plakjes ossenhaas
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Carpaccio, het klassieke voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Flinterdunne plakjes ossenhaas, altijd lekker, en heel makkelijk om het zelf te maken. Met een paar verse ingrediënten zet je deze simpele carpaccio van ossenhaas op tafel. Altijd perfect voor een intiem etentje!

Car­p­ac­cio, varieer met verse ingrediënten

Ossenhaascarpaccio, een heerlijk recept waar je alle kanten mee uit kunt! Varieer met verse ingrediënten, zoals de soort sla die je gebruikt, de kaas of noten. Probeer ook eens iets anders met de dressing. Meestal is de carpaccio klassiek met een pestodressing of een dressing van balsamico en olijfolie. Neem ook eens een truffeldressing, heel simpel en snel!

Ingrediënten

  • 300 gr carpaccio
  • 3 el olijfolie
  • 30 gr rucola
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • ½ el balsamicoazijn
  • pijnboompitten
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. 1Leg de plakken carpaccio naast elkaar op een bord. Klop de azijn, olie, zout en peper in een klein kommetje tot een dressing.
  2. 2Druppel de dressing over de carpaccio. Verdeel de rucola in kleine stukjes en verdeel deze over de carpaccio.
  3. 3Strooi de Parmezaanse kaas rasp of schaaf, over de carpaccio. Samen met geroosterde pijnboompitten.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...