Carpaccio van rode biet met pistache en feta

Carpaccio van rode biet met pistache en feta

Carpaccio van rode biet met pistache en feta, een heerlijke vegetarische variant voor het voorgerecht. Maak deze bietencarpaccio eenvoudig en snel, perfect voor een feestelijke brunch of kerstdiner. Experimenteer met verschillende kazen en noten, zoals zachte geitenkaas met honing, blauwaderkaas of parmezaan, en voeg traditionele pijnboompitten, walnoten of amandelen toe. Deze carpaccio is geschikt voor vegetariërs, glutenvrij en lactosevrij zonder de kaas. Geniet van deze verrukkelijke keuze voor elke gelegenheid!

Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

3.8 van 59 stemmen
Recept afdrukken
Carpaccio van rode biet met pistache en feta, een feestelijk vegetarisch voorgerecht, snel en eenvoudig te maken voor brunch of (kerst)diner.
Gang voorgerecht, voorgerecht kerst
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 perspnen
calorieën 172

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte bieten
  • zakje rucola of sla
  • 50 gr pistachenoten
  • 50 gr feta kaas
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • t tl honing

Instructies

  • Snij de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes, mandoline of kaasschaaf. Leg de plakjes biet op de borden zodat het bord mooi gevuld is en maak de dressing.
  • Meng de wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing en roer of schud tot een dressing. Besprenkel de biet met de dressing en verdeel de rucola over de bieten carpaccio.
  • Verdeel de fetakaas of een andere kaas naar keuze en maak af met de pistache.Bie­ten­car­p­ac­cio maken doe je zó.

Inspiratie voor kerst recepten hapjes een heerlijk maal en feest recepten.

Ook lekker

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Mieke 7 december 2020 at 09:47 - Reply

    Gebruik je de vacuum verpakte bieten of die uit de koeling.

    • Miranda Bernáth 7 december 2020 at 11:54 - Reply

      Ik gebruik gekookte vacuum verpakte rode bieten Mieke, ongekookt kan ook maar dan heb je veel meer tijd nodig. Bovenstaand rode bieten tartaar recept gaar ik de bieten in de oven.

  2. leny 18 februari 2022 at 13:37 - Reply

    Ik neem verse bieten
    In de vriezer doen en bevroren schaven.

    • Miranda Bernáth 18 februari 2022 at 13:47 - Reply

      Perfect Leny, de bieten bevatten zo een klein beetje meer voedingsstoffen.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024