Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

Met pistache en feta
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 10 min
  • Klaar in: Klaar in 15 min
  • Kcal: Calorieën 172

Carpaccio van rode biet met pistache en feta, de vegetarische variant voor ’t voorgerecht. Bie­ten­car­p­ac­cio is simpel en snel zelf te maken en feestelijk bij ’n brunch of kerstdiner.

Vegetarische carpaccio

Bie­ten­car­p­ac­cio met kaas en noten ’n perfecte combi, varieer naar keuze. Denk aan zachte geitenkaas met honing, blauwaderkaas of parmezaan. Zo kan dat ook met noten. Traditioneel met pijnboompitten, walnoten of amandelen.

Deze carpaccio is vegetarisch, glutenvrij en zonder de kaas lactosevrij.

Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

3.6 van 52 stemmen
Recept afdrukken
Carpaccio van rode biet met pistache en feta, een feestelijk vegetarisch voorgerecht, snel en eenvoudig te maken voor brunch of (kerst)diner.
Gang voorgerecht, voorgerecht kerst
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 perspnen
Kcal 172

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte bieten
  • zakje rucola of sla
  • 50 gr pistachenoten
  • 50 gr feta kaas
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • t tl honing

Instructies

  • Snij de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes, mandoline of kaasschaaf. Leg de plakjes biet op de borden zodat het bord mooi gevuld is en maak de dressing.
  • Meng de wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing en roer of schud tot een dressing. Besprenkel de biet met de dressing en verdeel de rucola over de bieten carpaccio.
  • Verdeel de fetakaas of een andere kaas naar keuze en maak af met de pistache.Bie­ten­car­p­ac­cio maken doe je zó.

Inspiratie voor kerst recepten hapjes een heerlijk maal en feest recepten.

Ook lekker

Wat vind je van het recept?

  1. Mieke 7 december 2020 at 09:47 - Reply

    Gebruik je de vacuum verpakte bieten of die uit de koeling.

    • Miranda Bernáth 7 december 2020 at 11:54 - Reply

      Ik gebruik gekookte vacuum verpakte rode bieten Mieke, ongekookt kan ook maar dan heb je veel meer tijd nodig. Bovenstaand rode bieten tartaar recept gaar ik de bieten in de oven.

  2. leny 18 februari 2022 at 13:37 - Reply

    Ik neem verse bieten
    In de vriezer doen en bevroren schaven.

    • Miranda Bernáth 18 februari 2022 at 13:47 - Reply

      Perfect Leny, de bieten bevatten zo een klein beetje meer voedingsstoffen.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen