Carpaccio van rode biet
Met pistache en feta- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
10 min
- Klaar in:
15 min
- Kcal:
172
Carpaccio van rode biet met pistache en feta, de vegetarische variant voor ’t voorgerecht. Bietencarpaccio is simpel en snel zelf te maken en feestelijk bij ’n brunch of kerstdiner.
Vegetarische carpaccio
Bietencarpaccio met kaas en noten ’n perfecte combi, varieer naar keuze. Denk aan zachte geitenkaas met honing, blauwaderkaas of parmezaan. Zo kan dat ook met noten. Traditioneel met pijnboompitten, walnoten of amandelen.
Deze carpaccio is vegetarisch, glutenvrij en zonder de kaas lactosevrij.
Carpaccio van rode biet
Carpaccio van rode biet met pistache en feta, een feestelijk vegetarisch voorgerecht, snel en eenvoudig te maken voor brunch of (kerst)diner.
Ingrediënten
- 500 gr gekookte bieten
- zakje rucola of sla
- 50 gr pistachenoten
- 50 gr feta kaas
- 1 el rode wijnazijn
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 tl mosterd
- t tl honing
Instructies
- Snij de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes, mandoline of kaasschaaf. Leg de plakjes biet op de borden zodat het bord mooi gevuld is en maak de dressing.
- Meng de wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing en roer of schud tot een dressing. Besprenkel de biet met de dressing en verdeel de rucola over de bieten carpaccio.
- Verdeel de fetakaas of een andere kaas naar keuze en maak af met de pistache.Bietencarpaccio maken doe je zó.
Inspiratie voor kerst recepten hapjes een heerlijk maal en feest recepten.
Ook lekker
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Gebruik je de vacuum verpakte bieten of die uit de koeling.
Ik gebruik gekookte vacuum verpakte rode bieten Mieke, ongekookt kan ook maar dan heb je veel meer tijd nodig. Bovenstaand rode bieten tartaar recept gaar ik de bieten in de oven.
Ik neem verse bieten
In de vriezer doen en bevroren schaven.
Perfect Leny, de bieten bevatten zo een klein beetje meer voedingsstoffen.