Carpaccio van rode biet

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Carpaccio, het wereldberoemde voorgerecht maar dan de vegetarische variant van biet.
‘De bie­ten­car­p­ac­cio’. Simpel zelf te maken en erg feestelijk met een brunch of kerstdiner.

Bie­ten­car­p­ac­cio, varieer met kazen en noten

Biet gaat zo goed samen met kaas, varieer naar eigen keuze. Denk aan zachte geitenkaas met honing, blauwaderkaas of parmezaan. Zo kan dat ook met noten. Traditioneel met pijnboompitten, walnoten of amandelen.

Deze carpaccio is vegetarisch, glutenvrij en zonder de kaas lactosevrij.

Ingrediënten

  • 500 gram gekookte bieten
  • Handje rucola of andere sla naar keuze
  • 50 gram pistachenoten
  • 50 gram Feta (of kaas naar keuze)
  • Zout & peper
  • 1 el rode wijnazijn / 3 el extra vierge olijfolie/ 2 tl mosterd / 1 tl honing = dressing

Bereidingswijze

Stap1

Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes of met een kaasschaaf. Leg de plakjes biet op de borden zodat het bord mooi gevuld is en maak de dressing.

Stap2

De wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing mogen bij elkaar en roer of schud tot een dressing. Besprenkel de biet met de dressing en verdeel de rucola over de bieten carpaccio.

Stap3

Verdeel de fetakaas (of kaas naar keuze) en geniet!

Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

622

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab