Carpaccio van rode biet

Varieer met kaas en noten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Carpaccio, het wereldberoemde voorgerecht maar dan de vegetarische variant van biet.
‘De bie­ten­car­p­ac­cio’. Simpel zelf te maken en erg feestelijk met een brunch of kerstdiner.

Bie­ten­car­p­ac­cio, varieer met kazen en noten

Biet gaat zo goed samen met kaas, varieer naar eigen keuze. Denk aan zachte geitenkaas met honing, blauwaderkaas of parmezaan. Zo kan dat ook met noten. Traditioneel met pijnboompitten, walnoten of amandelen.

Deze carpaccio is vegetarisch, glutenvrij en zonder de kaas lactosevrij.

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte bieten
  • zakje rucola of sla
  • 50 gr pistachenoten
  • 50 gr Feta
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl honing

Bereidingswijze

  1. 1Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes of met een kaasschaaf. Leg de plakjes biet op de borden zodat het bord mooi gevuld is en maak de dressing.
  2. 2De wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing mogen bij elkaar en roer of schud tot een dressing. Besprenkel de biet met de dressing en verdeel de rucola over de bieten carpaccio.
  3. 3Verdeel de fetakaas (of kaas naar keuze) en geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...