Carpaccio van rode biet met pistache en feta
Carpaccio van rode biet met pistache en feta, een heerlijke vegetarische variant voor het voorgerecht. Maak deze bietencarpaccio eenvoudig en snel, perfect voor een feestelijke brunch of kerstdiner. Experimenteer met verschillende kazen en noten, zoals zachte geitenkaas met honing, blauwaderkaas of parmezaan, en voeg traditionele pijnboompitten, walnoten of amandelen toe. Deze carpaccio is geschikt voor vegetariërs, glutenvrij en lactosevrij zonder de kaas. Geniet van deze verrukkelijke keuze voor elke gelegenheid!
Recept afdrukken
Carpaccio van rode biet met pistache en feta, een feestelijk vegetarisch voorgerecht, snel en eenvoudig te maken voor brunch of (kerst)diner.
Ingrediënten
- 500 gr gekookte bieten
- zakje rucola of sla
- 50 gr pistachenoten
- 50 gr feta kaas
- 1 el rode wijnazijn
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 tl mosterd
- t tl honing
Instructies
- Snij de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes, mandoline of kaasschaaf. Leg de plakjes biet op de borden zodat het bord mooi gevuld is en maak de dressing.
- Meng de wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing en roer of schud tot een dressing. Besprenkel de biet met de dressing en verdeel de rucola over de bieten carpaccio.
- Verdeel de fetakaas of een andere kaas naar keuze en maak af met de pistache.Bietencarpaccio maken doe je zó.
Inspiratie voor kerst recepten hapjes een heerlijk maal en feest recepten.
Ook lekker
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Gebruik je de vacuum verpakte bieten of die uit de koeling.
Ik gebruik gekookte vacuum verpakte rode bieten, ongekookt kan ook maar dan heb je veel meer tijd nodig.
Ik neem verse bieten
In de vriezer doen en bevroren schaven.
Perfect Leny, de bieten bevatten zo een klein beetje meer voedingsstoffen.