Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

Met pistache en feta
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 172
Naar het recept

Carpaccio van rode biet met pistache en feta, de vegetarische variant voor ’t voorgerecht. Bie­ten­car­p­ac­cio is simpel en snel zelf te maken en feestelijk bij ’n brunch of kerstdiner.

Bie­ten­car­p­ac­cio met kaas en noten

Bie­ten­car­p­ac­cio met kaas en noten ’n perfecte combi, varieer naar keuze. Denk aan zachte geitenkaas met honing, blauwaderkaas of parmezaan. Zo kan dat ook met noten. Traditioneel met pijnboompitten, walnoten of amandelen.

Deze carpaccio is vegetarisch, glutenvrij en zonder de kaas lactosevrij.

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte bieten
  • zakje rucola of sla
  • 50 gr pistachenoten
  • 50 gr feta kaas
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl honing

Bie­ten­car­p­ac­cio maken

  1. Snij de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes, mandoline of kaasschaaf. Leg de plakjes biet op de borden zodat het bord mooi gevuld is en maak de dressing.
  2. Meng de wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing en roer of schud tot een dressing. Besprenkel de biet met de dressing en verdeel de rucola over de bieten carpaccio.
  3. Verdeel de fetakaas of een andere kaas naar keuze en maak af met de pistache.
    Bie­ten­car­p­ac­cio maken doe je zó.
Vegetarisch
Voorgerechten
Lunch
Europese recepten

Ook lekker

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.7. van 35 stemmen.
Please wait...

2 reacties

  1. Avatar van Mieke
    Mieke 7 december 2020 om 09:47- Antwoorden

    Gebruik je de vacuum verpakte bieten of die uit de koeling.

    • Avatar van Miranda Bernáth
      Miranda Bernáth 7 december 2020 om 11:54- Antwoorden

      Ik gebruik gekookte vacuum verpakte rode bieten Mieke, ongekookt kan ook maar dan heb je veel meer tijd nodig. Bovenstaand rode bieten tartaar recept gaar ik de bieten in de oven.

Geef een reactie