Champignonsalade

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Dit is een snel en eenvoudig champignonsalade recept met spinazie en Parmezaanse kaas. De champignonsalade is een leuk idee om als voorgerecht te maken. En voor wie het nog niet weet, champignons zijn ook erg lekker om ongebakken en koud op te eten. Deze champignonsalade serveer je ook koud, en als je extra veel maakt dan heb je de volgende dag een lichte en gezonde lunch.

Tip: Als je wat over hebt en de champignon salade de volgende dag wil eten, bewaar wat dressing en doe dat er als laatste eroverheen.

Ingrediënten

  • 400 gram spinazie
  • 250 gram champignons
  • 1 tl citroensap of balsamico azijn
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 60 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap1

Spoel de spinazie goed af, scheur het in kleine stukjes en laat het goed uitlekken

Stap2

snijd de champignons vlak voor het serveren in dunne plakjes. Doe ze met het citroensap of balsamico azijn in een kom.

Stap3

Roer er wat zout en versgemalen peper door en schep de champignons over de spinazie blaadjes. Besprenkel de salade met de olijfolie, leg de Parmezaanse kaas erop en voeg flink wat zout en peper toe.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

66

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab