Champignon spies gemarineerd

Champignon spies gemarineerd

Voor op de bbq
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 15 min
  • Klaar in: Klaar in 20 min
  • Kcal: Calorieën 40

Champignon spies gemarineerd voor op de bbq, makkelijker kan bijna niet, ’n tip voor de gourmet of bbq. Maak de gemarineerde champignons van tevoren klaar zodat ze zó op de grill kunnen.

Champignons op de bbq

Champignons op de bbq zijn heerlijk, lekker bij vlees maar ook voor in ’n vegetarische salade, past perfect bij de barbecue. Lekker in een marinade van soja en balsamico.

Leg van te voren de saté prikkers in een bakje water, zo zullen ze niet verbranden op de bbq.

Ingrediënten

  • 250 gr champignons
  • 3 takjes verse koriander

Marinade

  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 el sojasaus
  • 2 el balsamico azijn
Champignon spies gemarineerd simpel recept

Champignon bbq spies

  1. Maak de champignons schoon, meng voor de marinade de olijfolie met de knoflook, sojasaus en balsamico azijn in een schaal en leg hier de champignons in. Laat de marinade minimaal een kwartier intrekken, voor meer smaak laat je ze langer marineren.
  2. Snij de koriander fijn en rijg de champignons, zo’n 4 per prikker. Grill in een paar minuten gaar op de bbq. Keer de champignon stokjes tussendoor om. Champignon bbq spies maak je zó.

Eet de champignon spies met ’n stuk geroosterd brood en ’n zelfgemaakte Griekse-yoghurt dip of als tapas hapje.

Ook lekker: Portobello van de bbq gevuld met kaas en kruiden.

Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024