Champignons op toast met kaas
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 320
Champignons op toast met kaas, gebakken ui en platte peterselie, 'n heerlijk makkelijk en snel recept. De champignons eerst marineren voor een extra lekkere smaak. Afgemaakt met zacht pittige gesmolten Zwitserse raclette kaas.
Champignons marineren
Champignons marineren met balsamico, sojasaus en knoflook, hoé lekker! 'n Perfect voorgerecht of eet als lunch.
Ook lekker voor erbij: Komkommersalade met appel.
Toast champignon
- Maak de champignons schoon en snij in vieren, meng voor de marinade de olijfolie met de knoflook, sojasaus en balsamico azijn in een schaal en leg hier de champignons in. Laat de marinade 10 minuten intrekken.
- Snij de peterselie fijn, pel en snij de ui in dunne ringen. Verhit de olijfolie, bak de uiringen lichtbruin en bak na een paar minuten de champignons mee. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Snij de raclette kaas in dunne repen en bak mee. Toast ondertussen de boterhammen en leg op borden, schep het champignon mengsel op de toast en maak af met de peterselie. Toast champignon maak je zó.
Ook lekker: Portobello van de bbq gevuld met kaas en kruiden.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Nog beter als men de volledige belegde toast 3 tot 4 minuutjes onder de grill op een bakplaat.