Champignons op toast met kaas
Champignons op toast met gesmolten kaas, gebakken ui en platte peterselie – een heerlijk snel en eenvoudig recept. Voor extra smaak, marineer je de champignons in balsamico, sojasaus en knoflook. De raclette kaas maakt het geheel af met een subtiele, pittige smaak die perfect smelt zonder te sterk aanwezig te zijn. Dit toast champignon gerecht is ideaal als voorgerecht of als lunch.
Champignons marineren doe je met met balsamico, sojasaus en knoflook!
Ook lekker: komkommersalade met appel.
Ingrediënten
- 250 gr champignons
- 1 witte ui
- 1 el olijfolie
- 3 takjes platte peterselie
- 4 boterhammen
- 2 plakken raclette kaas
Marinade
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 el sojasaus
- 2 el balsamico azijn
Instructies
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Meng in een schaal de olijfolie, knoflook, sojasaus en balsamico-azijn voor de marinade. Voeg de champignons toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Laat de marinade 10 minuten intrekken.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn en pel de ui. Snijd de ui in dunne ringen.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uienringen tot ze lichtbruin zijn. Voeg daarna de gemarineerde champignons toe en bak ze een paar minuten mee. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Snijd de raclette kaas in dunne repen en voeg deze toe aan de pan met champignons. Bak kort mee totdat de kaas begint te smelten.
- Rooster de boterhammen in een broodrooster of grill. Leg ze op borden en schep het champignon- en kaasmengsel eroverheen. Garneer de toast champignon met kaas met de fijngehakte peterselie. Serveer direct.
Ook lekker: portobello van de bbq, gevuld met kaas en kruiden. Toast met gebakken champignons en bacon is ook een idee! Hoewel toast champignon met een eitje ook lekker is!
Champignons over: champignonsoep!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Nog beter als men de volledige belegde toast 3 tot 4 minuutjes onder de grill op een bakplaat.