Champignonsalade

Gemarineerde champignons
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Een snel en eenvoudig champignonsalade recept met spinazie en Parmezaanse kaas. De champignonsalade is een leuk idee om als voorgerecht te maken. Deze champignonsalade serveer je ook koud, en als je extra veel maakt dan heb je de volgende dag een lichte en gezonde lunch.

Champignons gemarineerd, ook lekker koud

Gemarineerde champignons kunnen ook heerlijk zijn om koud te serveren bij de borrel of tussendoor. Deze koude snack is perfect om te marineren en hoe langer je ze in de marinade laat staan hoe meer smaak ze opnemen. Een echte smaakexplosie deze gemarineerde champignons!

Ingrediënten

  • 400 gr spinazie
  • 250 gr champignons
  • balsamico azijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 1 tl citroensap
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • verse peterselie

Bereidingswijze

  1. 1Spoel de spinazie goed af, scheur het in kleine stukjes en laat goed uitlekken.
  2. 2Snijd de champignons vlak voor het serveren in dunne plakjes. Meng de paddestoelen met een scheutje balsamico azijn in een kom een fijn gesnipperd sjalotje, peterselie en vers geperste knoflook.
  3. 3Meng verse peper en citroensap door het paddestoelenmengsel en schep de champignons over de spinazie blaadjes. Besprenkel de salade met de olijfolie en maak af met de Parmezaanse kaas.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...