Champignonsalade met spinazie
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 210
Champignonsalade met spinazie en gemarineerde champignons, 'n snel en eenvoudig salade recept met Parmezaanse kaas. Eet als koud voorgerecht, 'n lichte lunch of maaltijd met een stuk brood en knoflookboter.
Flinterdunne champignons gemarineerd
Flinterdunne champignons gemarineerd zijn 't lekkerst. Hoe dunner hoe beter, zie 't als een soort carpaccio. En hoe langer je ze in de marinade dressing laat staan hoe meer smaak ze opnemen. Wil je de dressing iets zoeter? Voeg dan 1 tl honing toe.
Salade van champignons
- Spoel de spinazie goed af, scheur of snij in kleine stukjes en laat uitlekken.
- Maak de dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en 't citroensap. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Roer het fijngehakte sjalotje en vers geperste knoflook erdoor samen met de platte peterselie fijngehakt.
- Snij de champignons in flinterdunne plakjes. Verdeel de dressing over de champignons. Schep de champignons door de spinazie blaadjes. Besprenkel de salade eventueel nog met olijfolie en maak af met geraspte Parmezaanse kaas. Salade van champignons maak je zó.
Lekker met geroosterd knoflook brood of toast.
Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?