Chapati recept uit India

Chapati recept uit India

Dun broodje
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min
  • Kcal: 264

Chapati recept uit India ofwel ’n dun broodje uit India. Chapati’s zijn makkelijk te maken en lekker als bijgerecht vooral bij een curry. Je kan het brood recept ook gebruiken bij hummus of chutney’s. Chapati is een gerecht uit India. Het wordt gemaakt van tarwemeel en lijkt op een dun pitabroodje en heeft ook iets weg van een wrap of roti.

Chapati maken

Chapati maken met ’n Griekse yoghurt. Maak met 3 eetlepels Griekse yoghurt, verse knoflook en bieslook een lekkere dip en eet lekker met je zelfgemaakte Chapati.

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 1,7 dl lauw water
  • 1 el olie

Chapati bakken

  1. Zeef de bloem en meng deze met de olie en één theelepel zout. Giet vervolgens het water erbij en kneed het deeg minstens 6 minuten, totdat het niet meer aan je handen blijft plakken. Gebruik een vochtige doek om het deeg af te dekken en laat het 1 uur rusten.
  2. Nadat het deeg heeft gerust moet je het deeg in bolletjes verdelen (ongeveer zo groot als een noot). Strooi wat bloem op je werkvlak en rol ieder bolletje zo dun mogelijk uit.
  3. Vervolgens kun je de chapati’s kort aan beide kanten gaan bakken. Onder een doek houd je ze lekker warm, zodat ze niet helemaal zijn afgekoeld als ze worden geserveerd. Chapati bakken doe je zó.

Ook lekker: Ei masala ’n recept voor gefrituurd ei in een heerlijke saus masala voor bij de Chapati.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 22 stemmen.
Please wait...