
Chapati: traditioneel Indiaas recept met 3 ingrediënten
Wil je eens iets nieuws proberen in de keuken? Maak dan eens chapati brood, dat zijn dunne broden uit India. Daar zijn ze een musthave in de keuken. De broden zijn makkelijk te maken en lekker als bijgerecht vooral bij een curry. De Indiase chapati is ook lekker bij op niet-traditionele wijzen. Zo gebruiken wij de broden om te dippen in hummus of andere dips bij de borrel.
Het brood wordt gemaakt van tarwemeel en lijkt op een dun pitabroodje, maar heeft ook iets weg van een wrap of roti. Toch is het heel iets anders. Zo zijn ze niet gevuld, vrij droog en superdun. Daarom is het een uitstekende keuze bij een zware curry.
Inmiddels vind je in onze vriezer altijd een paar chapati's liggen. Ze zijn ontzettend handig voor een snelle snack. Zo eten we 'm weleens met een Griekse yoghurt dip, da's een echte aanrader. Maak met 3 eetlepels Griekse yoghurt, verse knoflook en bieslook een lekkere dip en eet lekker met je zelfgemaakte platbrood.
Ken je deze al: ei masala 'n recept voor gefrituurd ei in een heerlijke saus masala

Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 170 ml water lauwwarm
- 1 el olijfolie
- 1 tl zout
Instructies
- Zeef de bloem in een kom en voeg het zout en de olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg het lauwwarme water beetje bij beetje toe en kneed het deeg minstens 6 minuten, tot het soepel is en niet meer aan je handen plakt.
- Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het ongeveer 1 uur rusten.
- Verdeel het gerezen deeg in kleine bolletjes ter grootte van een noot. Bestuif het werkvlak licht met bloem en rol elk bolletje zo dun mogelijk uit.
- Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de chapati’s kort aan beide kanten, totdat ze lichtbruine vlekjes krijgen en beginnen op te bollen.
- Leg de chapati’s onder een schone doek om ze warm te houden tot het serveren.
Traditioneel worden de broden gemaakt met een chapati plate (chapati schaal) maar hiervoor kun je ook een hete pan gebruiken.
Eet lekker bij een kom: curry eieren met pepers en tomaat.


Deel dit recept
Wat vind je van het recept?





