Chapati

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 60m
  • Klaar in: 1:10 h

Chapati’s zijn erg gemakkelijk te maken en lekker als bijgerecht. Heerlijk bij een curry gerecht! Je kunt het brood ook gebruiken bij hummus of chutney’s.

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 1,7 dl lauw water
  • 1 el olie

Bereidingswijze

Stap1

Zeef de bloem en meng deze met de olie en één theelepel zout. Giet vervolgens het water erbij en het kneed het deeg minstens 6 minuten, totdat het niet meer aan je handen blijft plakken. Gebruik vervolgens een vochtige doek om de het deeg af te dekken en laat het zo 1 uur rusten.

Stap2

Nadat het deeg heeft gerust, moet je het deeg in bolletjes verdelen (ongeveer zo groot als een noot).

Stap3

Strooi wat bloem op je werkvlak en rol ieder bolletje zo dun mogelijk uit.

Stap4

Vervolgens kun je de chapati's kort aan beide kanten gaan bakken. Onder een doek houd je ze lekker warm, zodat ze niet helemaal zijn afgekoeld als ze worden geserveerd.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

97

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab