Chapati recept uit India
Chapati recept uit India ofwel 'n dun broodje bakken uit India. Chapati's zijn makkelijk te maken en lekker als bijgerecht vooral bij een curry. Je kan het brood recept ook gebruiken bij hummus of chutney's. Chapati is een gerecht uit India. Het wordt gemaakt van tarwemeel en lijkt op een dun pitabroodje en heeft ook iets weg van een wrap of roti.
Chapati maken en eten met 'n Griekse yoghurt dip is een aanrader. Maak met 3 eetlepels Griekse yoghurt, verse knoflook en bieslook een lekkere dip en eet lekker met je zelfgemaakte chapati broodje.
Ook lekker: ei masala 'n recept voor gefrituurd ei in een heerlijke saus masala voor bij de chapati.
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 1,7 dl water lauw
- 1 el olijfolie
Instructies
- Zeef de bloem en meng deze met de olie en één theelepel zout. Giet vervolgens het water erbij en kneed het deeg minstens 6 minuten, totdat het niet meer aan je handen blijft plakken. Gebruik een vochtige doek om het deeg af te dekken en laat 1 uur rusten.
- Nadat het deeg heeft gerust moet je het deeg in bolletjes verdelen (ongeveer zo groot als een noot). Strooi wat bloem op het werkvlak en rol ieder bolletje zo dun mogelijk uit.
- Vervolgens kun je de chapati’s kort aan beide kanten gaan bakken. Onder een doek houd je ze lekker warm, zodat ze niet helemaal zijn afgekoeld als ze worden geserveerd. Chapati bakken doe je zó.
Eet lekker bij een kom: curry eieren met pepers en tomaat.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?