Chapati

Dun broodje uit India
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min
Naar het recept

Chapati’s zijn erg gemakkelijk te maken en lekker als bijgerecht. Heerlijk bij een curry! Je kunt het brood ook gebruiken bij hummus of chutney’s. Chapati is een gerecht uit India. Het wordt gemaakt van tarwemeel en lijkt op een dun pitabroodje.

Chapati met een twist met Griekse yoghurt!

Maak met 3 eetlepels griekse yoghurt, verse knoflook en bieslook een lekkere dip en eet lekker met je zelfgemaakte Chapati!

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 1,7 dl lauw water
  • 1 el olie

Bereidingswijze

  1. 1Zeef de bloem en meng deze met de olie en één theelepel zout. Giet vervolgens het water erbij en kneed het deeg minstens 6 minuten, totdat het niet meer aan je handen blijft plakken. Gebruik vervolgens een vochtige doek om het deeg af te dekken en laat het zo 1 uur rusten.
  2. 2Nadat het deeg heeft gerust, moet je het deeg in bolletjes verdelen (ongeveer zo groot als een noot). Strooi wat bloem op je werkvlak en rol ieder bolletje zo dun mogelijk uit.
  3. 3Vervolgens kun je de chapati’s kort aan beide kanten gaan bakken. Onder een doek houd je ze lekker warm, zodat ze niet helemaal zijn afgekoeld als ze worden geserveerd
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...