Cheesecake kers en kandijkoek
- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 10 min
- Kcal: 390
Cheesecake kers en kandijkoek met witte chocolade, 'n lente cheesecake recept met witte chocola, crunchy stukjes kandij en zoete kers. Super simpel te maken, ó zo lekker.
Update: Uitverkocht! Ga voor Wit Aardbei Cheesecake.
Cheesecake kandijkoek
Cheesecake kandijkoek gemaakt met een supersnelle bodem van kandij koekjes. Lekker zoet met witte chocolade van Tony's Chocolonely. 'n Zoete koek met loeiharde crunch.
Drie lievelingsingrediënten in één cheesecake dankzij Tony’s Chocolonely wit kandijkoek kers.
Zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een rechthoekige bakvorm (30x20) met bakpapier. Verkruimel de kandijkoeken zeer fijn tot krummel in een blender of plastic zakje. Laat op laag vuur de boter smelten in een steelpan en roer 't koekkruim door de boter.
- Schep het koek-boter mengsel in de bakvorm en druk met de bolle kant van een lepel plat. Zet de bakvorm in de oven en bak de bodem 15 minuten. Laat afkoelen buiten de oven laat wel de oven aan.
- Meng de monchou met de crème fraîche in een kom en klop 't met een mixer glad. Mix 't ei erdoor.
- Laat 120 gr chocolade au bain marie smelten en meng luchtig door het monchou mengsel. Giet de vulling in de afgekoelde bodem. Zet de cheesecake in de oven en bak in 45 minuten goudbruin. Cheesecake met kandijkoek zó maak je 'm.
Laat de cheesecake afkoelen. Snij in stukken en serveer met verse kersen en de overige Tony chocolade.
Ook lekker: Chocolademousse chili fudge en roze peper.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?