Verrukkelijke witte chocolade cheesecake
Witte chocolade cheesecake, een perfect recept voor op de paastafel! Geniet van deze heerlijke cheesecake met witte chocolade en frambozen. Makkelijk te maken en geweldig van smaak.
De bodem van digestive koekjes maakt deze cheesecake extra snel klaar. De zoete toets van Tony’s Chocolonely witte chocolade geeft het gebak een feestelijke twist, perfect voor elke feestdag.
Wil je deze witte chocolade cheesecake met frambozen glutenvrij maken? Gebruik dan glutenvrije koekjes, zoals de digestive koekjes van Schar.
Recept afdrukken
Heerlijk cheesecake recept met supersnelle bodem van digestive koekjes. Witte chocolade cheesecake maken is heel makkelijk.
Ingrediënten
- 150 gr digestive-koekjes
- 100 gr boter
- 100 gr crème fraîche
- 2 eieren
- 100 gr frambozen vers
- 400 gr monchou
- 1 reep witte chocolade met framboos en knettersuiker Tony’s Chocolonely
Instructies
- Verwarm eerst de oven voor op 170 graden en bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
- Maak de koekjes fijn tot kruimels in een plastic zak door er een paar keer op te slaan.
- Doe de boter in een pan, laat op laag vuur smelten en roer de koekkruimels erdoor.
- Schep het koekmengsel in de bakvorm en druk het plat met de bolle kant van een lepel.
- Bak de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen buiten de oven terwijl de oven aan blijft staan.
- Meng ondertussen in een kom de monchou met de crème fraîche en klop met een mixer tot een romig mengsel. Voeg langzaam één voor één de eieren toe.
- Smelt de witte chocolade in een pannetje op laag vuur en meng voorzichtig door het monchoumengsel als alle chocolade gesmolten is.
- Giet de vulling in de afgekoelde bodem en bak de cheesecake nog 45 minuten in de oven.
- Haal de cheesecake witte chocolade uit de oven en laat afkoelen. Snijd in stukjes en decoreer met chocoladeschaafsel en frambozen.
Bekijk meer taart recepten en maak een andere varient cheesecake met witte chocolade.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?