Verrukkelijke witte chocolade cheesecake

Verrukkelijke witte chocolade cheesecake

Witte chocolade cheesecake, het perfecte recept voor op de Paastafel. Geniet van de romige smaak van witte chocolade gecombineerd met frisse frambozen. Dit recept is niet alleen makkelijk te maken, maar ook onweerstaanbaar lekker. De bodem van digestive koekjes maakt de cheesecake snel klaar, terwijl de zoete Tony’s Chocolonely witte chocolade een feestelijke twist geeft. Ideaal voor elke feestdag!

Wil je deze cheesecake met witte chocolade en frambozen glutenvrij maken: gebruik digestive koekjes van Schär voor de bodem!
Ook lekker: MonChoutaart met Bastogne.

Tip: voor een extra romige en luchtige cheesecake met witte chocolade, laat de witte chocolade eerst een beetje afkoelen voordat je deze toevoegt aan het mengsel. Dit voorkomt dat de chocolade smelt en de vulling te vloeibaar wordt.

Cheesecake met witte chocolade recept

Cheesecake witte chocolade

3.9 van 15 stemmen
Recept afdrukken
Heerlijk cheesecake recept met supersnelle bodem van digestive koekjes. Witte chocolade cheesecake maken is heel makkelijk.
Gang Tussendoor
Keuken Amerikaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8 personen
calorieën 363

Ingrediënten

  • 150 gr digestive-koekjes
  • 100 gr boter
  • 100 gr crème fraîche
  • 2 eieren
  • 100 gr frambozen vers
  • 400 gr monchou
  • 1 reep witte chocolade met framboos en knettersuiker Tony’s Chocolonely

Instructies

  • Verwarm eerst de oven voor op 170 graden en bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
  • Maak de koekjes fijn tot kruimels in een plastic zak door er een paar keer op te slaan.
  • Doe de boter in een pan, laat op laag vuur smelten en roer de koekkruimels erdoor.
  • Schep het koekmengsel in de bakvorm en druk het plat met de bolle kant van een lepel.
  • Bak de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen buiten de oven terwijl de oven aan blijft staan.
  • Meng ondertussen in een kom de monchou met de crème fraîche en klop met een mixer tot een romig mengsel. Voeg langzaam één voor één de eieren toe.
  • Smelt de witte chocolade in een pannetje op laag vuur en meng voorzichtig door het monchoumengsel als alle chocolade gesmolten is.
  • Giet de vulling in de afgekoelde bodem en bak de cheesecake nog 45 minuten in de oven.
  • Haal de cheesecake witte chocolade uit de oven en laat afkoelen. Snijd in stukjes en decoreer met chocoladeschaafsel en frambozen.

Bekijk meer taart recepten en maak een andere variant witte chocolade cheesecake.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

3.87 from 15 votes (15 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly februari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025