Chewy speculaas koekjes met zeezout

Chewy speculaas koekjes met zeezout

Glutenvrij
  • Aantal: 14
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min

Chewy speculaas koekjes met zeezout glutenvrij, super simpel te maken en heerlijk crunchy van buiten en heerlijk chewy van binnen. Je zou het ook een soort van grote pepernoot kunnen noemen, met ’n heerlijk crunchy bite!

Speculaas pepernoten

Speculaas pepernoten, knapperige halve rondjes met koek en speculaaskruiden. Met dit deeg recept kan je kruidnoten – pepernoten én speculaas maken, pas alleen het formaat een beetje aan.

Ingrediënten

  • 75 gr roomboter
  • 80 gr bruine basterdsuiker
  • 2 el water
  • 150 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 tl koek en speculaaskruiden
  • garneeramandelen
  • grof zeezout
Chewy speculaas koekjes in de oven
Koekjes met koek speculaaskruiden

Koekjes met koek speculaaskruiden, zo maak je ‘t

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Op een laag vuur smelt je in een klein pannetje de boter, bruine suiker en water.
  2. Meng ondertussen het meel met de bakpoeder en speculaaskruiden. Mix hierbij het gesmolten boter suikermengsel en zet zo’n vijf minuten koud weg. Maak balletjes van 20 gram rol tussen je handen, leg op de bakplaat en druk plat met een vork. Maak af met een amandel.
  3. Bak af in 20 minuten. schuif vlak voordat ze klaar zijn uit de oven en bestrooi met grof zeezout en schuif nog even terug. Wacht tot de speculaaskoekjes zijn afgekoeld, dan zijn ze ’t lekkerst… Koekjes met koek speculaaskruiden, zó maak je ‘t!

Meer koekjes? Pindakaaskoekjes, ook zó simpel!

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...