Chileense stamppot (Charquican)
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 510
Chileense stamppot ofwel Charquican, 'n stamppot recept en zeer bekend Chileens gerecht dat veel gegeten wordt door de Chilenen met courgette, spekjes en doperwten. Maak heel eenvoudig zelf klaar met onderstaand recept.
Chileense stamppot
'n Chileense stamppot en weer eens wat anders dan de stamppot zoals je de stamppot kent, eentje met 'n Chileense touch. Smeuïg lekker! En makkelijk alles uit één pan, 'n eenpansrecept.
Chileense stamppot met spekjes
- Pel en snipper de ui en knoflook. Neem een pan met dikke bodem en verhit met olijfolie. Fruit de ui en de knoflook en voeg de spekjes toe. Bak krokant en voeg komijn, kurkuma en 'n snuf zout toe. Roer door en laat even bakken.
- Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes. Snij de courgette in blokjes en voeg samen met de aardappelblokjes en doperwten toe aan de pan. Roer door en voeg water (zo'n 500 ml) toe tot alles net onder staat.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg toe en breng aan de kook. Laat zo'n 25 minuten koken.
- Giet overtollig water af en meng de maïskorrels mee. Laat de stamppot nog kort op het vuur staan en roer af en toe door. Druk met een stamper of lepel de aardappels uit elkaar en verdeel de stamppot over de borden. Chileense stamppot met spekjes maak je zó.
Maak eventueel af met krokant gebakken uitjes. Liever vega? Neem vegetarische spekjes.
Ook lekker: Rucola stamppot met mais walnoten en crème fraîche.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?