Chileense stamppot

Charquican
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Maak eens een Chileense stamppot. Charquican is een zeer bekend Chileens gerecht dat veel gegeten wordt door de Chilenen. Maak het nu heel eenvoudig zelf klaar met dit recept.

Chileense stamppot, andere stamppot

Weer eens wat anders dan de stamppot zoals je de stamppot kent!

Ingrediënten

  • 400 gr spekreepjes
  • 1 ui
  • 8 grote aardappelen
  • 1 courgette
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje suikermaïs
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 bouillonblokje
  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de ui en de knoflook. Zet een grote stamppotpan op het vuur en verhit de olijfolie erin. Fruit de ui en de knoflook en voeg ook de spekjes toe. Bak de spekjes krokant en voeg daarna de komijn, kurkuma en een snufje zout toe. Roer het goed door en laat het even pruttelen.
  2. 2Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij ook de courgette in blokjes en voeg ze samen met de aardappelblokjes en de doperwtjes toe aan de pan. Roer het geheel goed door en voeg water toe tot alles net onder staat.
  3. 3Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg toe, breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 25 minuten koken.
  4. 4Giet eventueel overtollig water af en roer de maïskorrels door het gerecht. Laat de stamppot 5 minuten op het vuur staan en roer het af en toe door. Druk met een houten lepel de aardappels uit elkaar en verdeel de stamppot over de borden.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...