Chileense stamppot (Charquican)

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 40m

Maak eens een Chileense stamppot. Charquican is een zeer bekend Chileens gerecht dat veel gegeten wordt door de Chilenen. Maak het nu heel eenvoudig zelf klaar met dit recept.

Ingrediënten

  • 400 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 8 grote aardappelen
  • 1 courgette
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje suikermaïs
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 bouillonblokje
  • Scheutje olijfolie
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de ui en de knoflook. Zet een grote stamppotpan op het vuur en verhit de olijfolie erin. Fruit de ui en de knoflook en voeg ook de spekjes toe. Bak de spekjes krokant en voeg daarna de komijn, kurkuma en een snufje zout toe. Roer het goed door en laat het even pruttelen.

Stap2

Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij ook de courgette in blokjes en voeg ze samen met de aardappelblokjes en de doperwtjes toe aan de pan. Roer het geheel goed door en voeg water toe tot alles net onder staat.

Stap3

Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 25 minuten koken.

Stap4

Giet eventueel overtollig water af en roer de maïskorrels door het gerecht. Laat het ongeveer 5 minuten op het vuur staan en roer het af en toe door. Druk met een houten lepel de aardappels uit elkaar en verdeel de stamppot over 4 borden.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

93

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab