Chili con carne
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 460
Chili con carne recept met nacho's en kidneybonen, chili is makkelijk te maken en in no time klaar. Lekker met veel tortilla chips op vrijdagavond als snack gerecht en voor de gezonde maaltijd serveer je de chili con carne met rijst, ach gezond is ie zo ie zo.
Chili con carne met brood
Dip je chili con carne met brood, turks brood. Een eenvoudige maaltijd vol lekkers. Rooster het brood met wat olijfolie en knoflook en dip in je chili. Te gek lekker comfort food.
Chili con carne recept
- Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes. Snij de bosui in ringen.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt op middelhoog vuur in een paar minuten rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak kort mee. De bosui bewaar je voor later.
- Voeg de kruiden toe samen met de tomatenblokjes en roer door. Zet het vuur laag en laat zachtjes pruttelen. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de bonen samen met de maïs toe aan het gehaktmengsel en verwarm mee.
- Breng verder op smaak met verse peper. Serveer de chili con carne met de geraspte kaas, bosui, een dot yoghurt en tortillachips. Chili con carne recept, zó doe je dat!
Serveer eventueel met rijst en vul aan met koriander en limoen. Wil je een extra pittige chili con carne variant, voeg dan een rode peper toe aan 't recept en een snuf chilivlokken.
Ook lekker: Zoete aardappel chili met bonen koriander en paprika. Een chili recept vol smaak.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?