Crispy chili krieltjes met knoflook en zeezout – knapperig en vol smaak!
Chili krieltjes recept met knoflook en zeezout, het perfecte bijgerecht voor een avondje gourmetten! Dit recept is niet alleen simpel en snel klaar, maar geeft je gerecht ook nog eens een heerlijke kick door de chili. Knapperige krieltjes met een vleugje pit, daar zeg je geen nee tegen, toch? En wat is er nou leuker dan een beetje spice toevoegen aan je gourmetavond? Met de chilipoeder en knoflook til je je standaard krieltjes naar een hoger niveau. En dat in slechts een paar minuten voorbereiding.
Chili gourmet aardappeltjes zijn ideaal voor bij een gezellige avond aan de gourmetplaat. Deze aardappeltjes hebben lekker veel smaak en een fijne bite. Combineer ze met een goede dip of een plak gesmolten raclettekaas!
Nog een recept met krieltjes: uit de airfryer!
Ingrediënten
- 500 gr kriel met schil
- 1 el chilipoeder
- 1 teentje knoflook geperst
- 3 el olijfolie + extra voor de gourmetpannetjes
- zeezout grof
Instructies
- Breng een pan met een laagje water aan de kook en kook de krieltjes met schil in ongeveer 10 minuten tot ze nét niet gaar zijn (ze moeten stevig blijven omdat ze later nog gebakken worden).
- Giet af en laat de krieltjes volledig afkoelen. Snijd de krieltjes, zodra ze afgekoeld zijn, in gelijke helften of kwarten, afhankelijk van de grootte.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de geperste knoflook kort, ongeveer 30 seconden, totdat het geurt. Haal van het vuur en voeg de chilipoeder toe om de smaak los te laten komen. Meng vervolgens dit knoflook-chilimengsel met 2 eetlepels extra olijfolie in een schaal.
- Schep de aardappeltjes door het knoflook-chilimengsel en laat minimaal 30 minuten, maar bij voorkeur een uur, intrekken. Voor nog intensere smaak kun je ze ook afgedekt in de koelkast laten marineren.
- Verhit het gourmetpannetje op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak de aardappeltjes in ongeveer 8-10 minuten goudbruin en krokant. Schud het pannetje af en toe zodat de krieltjes gelijkmatig bruin worden. Bestrooi met zeezout vlak voor het serveren.
Ook lekker: geroosterde paprika-fetadip – superlekker én gezond! Met oregano en knoflook. Dip je knapperige gourmetaardappeltjes in dit heerlijke, gezonde paprikasausje voor een extra smaakexplosie. Je zult versteld staan hoe goed dit duo samenwerkt!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?