Chili krieltjes met knoflook en zeezout

Chili krieltjes met knoflook en zeezout

Crispy kriel
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min
  • Kcal: 150

Chili krieltjes met knoflook en zeezout als bijgerecht voor de gourmet. Een crispy kriel recept eenvoudig en zó klaar met chili kruiden.

Chi­li gourmet aardappelen

Chi­li gourmet aardappelen passen perfect bij ’n avondje gourmet. Lekker en met pit eet ze met ’n dip of ’n plak gesmolten raclette kaas.

Ingrediënten

  • 500 gr kriel met schil
  • 1 el chilipoeder
  • 1 teen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • zeezout

Aardappel gourmet recept

  1. Kook de kriel met schil in een pan met ’n laagje water in een paar minuten net niet gaar. Giet de kriel af en laat afkoelen. Snij de aardappeltjes in tweeën of in vieren zodat ze ongeveer even groot zijn. Pers de knoflook boven een schaal en voeg de chilipoeder en 3 el olijfolie toe. Schep de aardappeltjes door het mengsel en laat een half uur intrekken.
  2. Verhit je gourmetpannetje met ’n scheutje olijfolie, bak de kriel bruin en bestrooi met zeezout. Aardappel gourmet recept maak je zó.

Ook lekker: Geroosterde paprika feta dip super lekker én gezond met oregano en knoflook. Dip je gourmet aardappel in dit gezonde healthy paprika sausje.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.4. van 10 stemmen.
Please wait...