Chili met kip en cashewnoten

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Een chili- en kipgerecht waarbij je ook chocola mag gebruiken! Vreemde combinatie, maar overheerlijk. Serveer de chili met rijst en zet binnen no time een simpel gerecht op tafel.

Ingrediënten

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 knoflookteentjes (fijngesneden)
  • 1 el gemalen komijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el chilipoeder
  • 500 gr blokjes kipfilet
  • 400 gr kidneybonen
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 75 gr cashewnoten
  • 30 gr pure chocolade
  • 3 el fijngesneden koriander

Bereidingswijze

Stap1

Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, komijn en chilipoeder 2 minuten op laag vuur.

Stap2

Breng de blokjes kipfilet op smaak met zout en peper. Voeg de kip toe aan het uienmengsel en bak ze op hoog vuur rondom bruin.

Stap3

Voeg de tomatenblokje, de bonen en de cashewnoten toe en laat de saus in 5 minuten heet worden.

Stap4

Laat de chocolade al roerend smelten in de saus. Voeg eventueel wat extra peper en zout toe voor de smaak. Bestrooi het gerecht vervolgens met koriander.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab