Chili met kip en cashewnoten

Chili met kip en cashewnoten

Met koriander en chocolade
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Een chili- en kipgerecht waarbij je ook chocola mag gebruiken! Vreemde combinatie, maar overheerlijk. Serveer de chili met rijst en zet binnen no time een simpel gerecht op tafel.

Chili- en kipgerecht met zwarte bonen

De Mexicanen eten ze zelfs als ontbijt, trots op hun zwarte bonen!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el chilipoeder
  • 500 gr blokjes kipfilet
  • 400 gr kidneybonen
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 75 gr cashewnoten
  • 30 gr pure chocolade
  • 3 el koriander

Bereidingswijze

  1. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui, geperste knoflook, komijn en chilipoeder kort op laag vuur.
  2. Breng de blokjes kipfilet op smaak met zout en peper. Voeg de kip toe aan het uienmengsel en bak ze op hoog vuur rondom bruin.
  3. Voeg de tomatenblokje, de bonen en de cashewnoten toe en laat de saus in warm worden.
  4. Laat de chocolade al roerend smelten in de saus. Voeg eventueel wat extra peper en zout toe voor de smaak. Maak je maaltijd af met gesneden koriander en geniet!

Ook lekker chili con carne met nacho’s.

Beoordeling: 4.0. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024