Chili met kip en cashewnoten

Chili met kip en cashewnoten

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Een chili- en kipgerecht waarbij je ook chocola mag gebruiken! Vreemde combinatie, maar overheerlijk. Serveer de chili met rijst en zet binnen no time een simpel gerecht op tafel.

Chili- en kipgerecht met zwarte bonen

De Mexicanen eten ze zelfs als ontbijt, trots op hun zwarte bonen!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el chilipoeder
  • 500 gr blokjes kipfilet
  • 400 gr kidneybonen
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 75 gr cashewnoten
  • 30 gr pure chocolade
  • 3 el koriander

Bereidingswijze

  1. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui, geperste knoflook, komijn en chilipoeder kort op laag vuur.
  2. Breng de blokjes kipfilet op smaak met zout en peper. Voeg de kip toe aan het uienmengsel en bak ze op hoog vuur rondom bruin.
  3. Voeg de tomatenblokje, de bonen en de cashewnoten toe en laat de saus in warm worden.
  4. Laat de chocolade al roerend smelten in de saus. Voeg eventueel wat extra peper en zout toe voor de smaak. Maak je maaltijd af met gesneden koriander en geniet!

Ook lekker chili con carne met nacho's.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025