Chilisoep met kidneybonen en maïs

Chilisoep met kidneybonen en maïs

Salsa en koriander
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 490

Chilisoep met kidneybonen en maïs, salsa en koriander recept. ’n Rijk gevulde maaltijdsoep. De chilisoep is lekker pittig, met Mexicaanse ingrediënten, ’n salsa van tomaten en koriander. Hou je van extra spicy? Vul de soep aan met gesneden chilipeper bij de eerste stap.

Mexicaanse chili soep met tortillachips

De knapperige tortillachips met een hand vol kaas erover heen gesmolten dat maakt deze soep wel helemaal af, samen met een flinke klodder zure room en verse kruiden. Smullen!

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 1 teenknoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 el bloem
  • 1 courgette
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik (400 gr) kidneybonen
  • 1 blikje (150 gr) maïskorrels
  • 1 zak tortillachips
  • zure room
  • verse kruiden
  • 75 gr belegen kaas geraspt

Vegetarische chilisoep

  1. Verhit de boter in een (soep)pan en bak de knoflook, ui en paprika in 2 minuten.
  2. Roer de tomatenpuree, chilipoeder en bloem door het mengsel en laat het 1 minuut zachtjes op het vuur staan. Roer de bouillon er vervolgens door en voeg de courgette toe.
  3. Breng de soep al roerend aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes doorkoken. Spoel de bonen en maïs met koud water af en laat ze in een vergiet uitlekken. Roer de bonen en maïs door de soep en verwarm het geheel in 5 minuten. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  4. Top af met tortillachips en kaas, zure room en salsa van verse kruiden, vegetarische chilisoep maak je zó.

Ook lekker: Zoete aardappel chili met bonen koriander en paprika. Een chili recept vol smaken en texturen, zoals zoete aardappel, chilipeper, paprika en bonen. Lekker met rijst en guacomole, snel en vega lekker.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...