Chilisoep

chilisoep
  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Deze chilisoep is door de rijke vulling een echte maaltijdsoep. Lekker pittig, met gevarieerde Mexicaanse ingrediënten. Een lust voor het oog en voor de mond! Houd je van extra spicy? Vul de soep aan met gesneden chilipeper bij stap 1.

Mexicaanse chili soep met tortillachips

De knapperige tortillachips met een hand vol kaas erover heen gesmolten dat maakt deze soep wel helemaal af, samen met een flinke klodder zure room en verse kruiden.

Smullen!

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 rode of groene paprika in stukjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tl milde chilipoeder
  • 1 el bloem
  • 1 courgette in stukjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik (400 gr) kidneybonen
  • 1 klein blikje (150 gr) maïskorrels
  • zout en peper
  • 1 zak tortillachips, zure room, verse kruiden
  • 75 gr geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

Stap1

Verhit de boter in een (soep)pan en bak de knoflook, ui en paprika in 2 minuten.

Stap2

Roer de tomatenpuree, chilipoeder en bloem door het mengsel en laat het 1 minuut zachtjes op het vuur staan. Roer de bouillon er vervolgens door en voeg de courgette toe.

Stap3

Breng de soep al roerend aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes doorkoken.

Stap4

Spoel de bonen en maïs met koud water af en laat ze in een vergiet uitlekken. Roer de bonen en maïs vervolgens door de soep en verwarm het geheel in 5 minuten. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Stap5

Top af met tortillachips en kaas, zure room en verse kruiden

Mijn passie voor koken komt vooral..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

113

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab