Chilisoep

Met salsa en koriander
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Dit recept is perfect. Deze chilisoep is door de rijke vulling een echte maaltijdsoep. Lekker pittig, met gevarieerde Mexicaanse ingrediënten. Salsa van tomaten en koriander! Houd je van extra spicy? Vul de soep aan met gesneden chilipeper bij de eerste stap.

Mexicaanse chili soep met tortillachips

De knapperige tortillachips met een hand vol kaas erover heen gesmolten dat maakt deze soep wel helemaal af, samen met een flinke klodder zure room en verse kruiden. Smullen!

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 1 teenknoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 el bloem
  • 1 courgette
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik (400 gr) kidneybonen
  • 1 blikje (150 gr) maïskorrels
  • 1 zak tortillachips
  • zure room
  • verse kruiden
  • 75 gr belegen kaas geraspt

Bereidingswijze

  1. 1Verhit de boter in een (soep)pan en bak de knoflook, ui en paprika in 2 minuten.
  2. 2Roer de tomatenpuree, chilipoeder en bloem door het mengsel en laat het 1 minuut zachtjes op het vuur staan. Roer de bouillon er vervolgens door en voeg de courgette toe.
  3. 3Breng de soep al roerend aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes doorkoken. Spoel de bonen en maïs met koud water af en laat ze in een vergiet uitlekken. Roer de bonen en maïs door de soep en verwarm het geheel in 5 minuten. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  4. 4Top af met tortillachips en kaas, zure room en salsa van verse kruiden
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...