Chips van kokos zo maak je het!
Kokoschips, kokossnippers of kokosschaafsel – hoe je ze ook noemt, ze zijn heerlijk én super makkelijk zelf te maken! Deze chips van kokos met zeezout hebben een zoute crunch die perfect is voor iedere snackliefhebber. En het mooie is: ze zijn niet alleen lekker, maar ook gezond! Verse kokosnoot zit vol met gezonde vetten en voedingsstoffen.
Maak ook eens deze gezonde granola met kokoschips voor een heerlijke toevoeging aan je ontbijt.
Zelf kokoschips maken is geweldig leuk om samen met kinderen te doen – en het resultaat is een smakelijke en gezonde snack.
Ingrediënten
- 125 gr kokosschaafsel of 1 verse kokosnoot
- grof zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Als je voor een verse kokosnoot kiest, haal dan eerst de kokosmelk eruit (die kun je lekker opdrinken met een rietje). Wikkel de kokosnoot in een theedoek en sla er met een hamer een paar keer hard op om de noot in stukken te breken.
- Verwijder de bruine schil van het vruchtvlees met een dunschiller (dit is optioneel). Maak van het vruchtvlees fijne schaafsel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het kokosschaafsel erop. Bestrooi met zeezout.
- Bak de kokoschips 10 tot 15 minuten goudbruin, draai ze halverwege om. Laat ze afkoelen voordat je ze eet.
Moeite met het openen van een kokosnoot? Bekijk dan onze tips voor het correct openen van een kokosnoot. Voor de lekkerste geroosterde kokoschips!
Dol op kokos: kokosmakronen zijn ook lekker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Het is lekkerder dan ik had verwacht! Komt ook door ’t zout denk ik. Bij mij zijn ze crunchy als ik erin bijt, maar daarna krijgen ze een normalere kokos textuur. Wel echt aan te raden als je een gezondere versie van chips wilt maken of een kokosnoot hebt liggen!!!
Echt hé Michelle, thx!