Chips van kokos zo maak je 't!

Chips van kokos zo maak je 't!

Kokoschips met zeezout
 • Aantal: 1
 • Bereidingstijd: 10 min
 • Wachttijd: 15 min
 • Klaar in: 25 min

Kokoschips, kokossnippers, kokosschaafsel hoe je het ook wilt noemen, ze zijn heerlijk en ook heel simpel zelf te maken. Chips van kokos zo maak je het!

Kokoschips met zeezout

Kokoschips met zeezout een heerlijke zoute crunch, zout is onmisbaar bij een chips recept. Simpel zelf te maken uit de oven en zeker niet ongezond. Verse kokosnoot is super gezond!

Chips van kokos, zo maak je het voorbereiding

Ingrediënten

 • 125 gr kokosschaafsel
 • grof zeezout

Zo maak je chips van verse kokos

 1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Ik kies bij dit recept voor een verse kokosnoot. Haal eerst de kokosmelk eruit, drink vast lekker op met een rietje. Breek de kokos in stukken door de kokosnoot te wikkelen in een theedoek en er met een hamer een aantal keren hard op te slaan.
 2. Je kan de bruine huid van het vruchtvlees er af halen met een dunschiller, maar dit is niet persé nodig. Maak van het vruchtvlees schaafsels. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het kokosschaafsel erop. Bestrooi met zeezout en bak de chips in 10 tot 15 minuten goudbruin. Draai de chips tussendoor een keer om. Laat de kokoschips afkoelen voordat je ze eet.

Zo maak je chips van verse kokos, een gezonde snack, aanrader om met kinderen te maken.

Moeite met ’t openen? Kokosnoot openen zo doe je dat.

Beoordeling: 4.1. van 11 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

 1. Michelle 19 augustus 2020 at 16:02 - Reply

  Het is lekkerder dan ik had verwacht! Komt ook door ’t zout denk ik. Bij mij zijn ze crunchy als ik erin bijt, maar daarna krijgen ze een normalere kokos textuur. Wel echt aan te raden als je een gezondere versie van chips wilt maken of een kokosnoot hebt liggen!!!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024