Chips van kokos zo maak je het!

Chips van kokos zo maak je het!

Kokoschips, kokossnippers of kokosschaafsel – hoe je ze ook noemt, ze zijn heerlijk én super makkelijk zelf te maken! Deze chips van kokos met zeezout hebben een zoute crunch die perfect is voor iedere snackliefhebber. En het mooie is: ze zijn niet alleen lekker, maar ook gezond! Verse kokosnoot zit vol met gezonde vetten en voedingsstoffen.

Maak ook eens deze gezonde granola met kokoschips voor een heerlijke toevoeging aan je ontbijt.
Zelf kokoschips maken is geweldig leuk om samen met kinderen te doen – en het resultaat is een smakelijke en gezonde snack.

kokos-chips maken recept

Kokoschips

4.1 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Maak zelf kokoschips met zeezout voor een heerlijke, zoute crunch. Dit simpele chips van kokos recept uit de oven is een gezonde snack.
Gang snack
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 bak
calorieën 875

Ingrediënten

  • 125 gr kokosschaafsel of 1 verse kokosnoot
  • grof zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Als je voor een verse kokosnoot kiest, haal dan eerst de kokosmelk eruit (die kun je lekker opdrinken met een rietje). Wikkel de kokosnoot in een theedoek en sla er met een hamer een paar keer hard op om de noot in stukken te breken.
  • Verwijder de bruine schil van het vruchtvlees met een dunschiller (dit is optioneel). Maak van het vruchtvlees fijne schaafsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het kokosschaafsel erop. Bestrooi met zeezout.
  • Bak de kokoschips 10 tot 15 minuten goudbruin, draai ze halverwege om. Laat ze afkoelen voordat je ze eet.

Moeite met het openen van een kokosnoot? Bekijk dan onze tips voor het correct openen van een kokosnoot. Voor de lekkerste geroosterde kokoschips!

Dol op kokos: kokosmakronen zijn ook lekker.

Chips van kokos, zo maak je het voorbereiding

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Michelle 19 augustus 2020 at 16:02 - Reply

    Het is lekkerder dan ik had verwacht! Komt ook door ’t zout denk ik. Bij mij zijn ze crunchy als ik erin bijt, maar daarna krijgen ze een normalere kokos textuur. Wel echt aan te raden als je een gezondere versie van chips wilt maken of een kokosnoot hebt liggen!!!

4.09 from 12 votes (12 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly februari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025