Basisrecept chocolade cupcakes met makkelijke topping
Een superfijn basisrecept voor chocolade cupcakes met de allermakkelijkste choocladetopping. Perfect voor feestjes en om uit te delen. Een recept met ingrediënten die je sowieso in huis hebt, en die je ook kunt maken met kinderen. Super gezellig, en vooral super lekker!
Cupcake met chocolade topping
Het maken van toppings op je cupcake is niet altijd makkelijk. Maar met dit recept komt het gegarandeerd goed, en weet je zeker dat de crème niet zal uitzakken. Je hoeft geen chocolade te smelten, we maken het namelijk gewoon met boter, cacao en suiker. Met zo'n basis kun je dus ook gemakkelijk experimenteren, en verrassende smaken toevoegen. Een druppel kersen-extract bijvoorbeeld. Of voeg een snuf chilipeper toe, want chocolade en peper zijn verrassend lekker samen!
Ken je deze al? Wat krijg je als je een wentelteefje en een amandelcroissant bij elkaar brengt? Dan krijg je bostock, een Frans baksel van brioche met suikersiroop en frangipane. Lekker met je overgebleven pure chocolade vlokken.
Ingrediënten
- 40 gr cacaopoeder
- 6 el kokend water
- 3 eieren
- 175 gr boter op kamertemperatuur
- 165 gr suiker
- 120 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
Topping
- 60 gr boter op kamertemperatuur
- 30 gr cacaopoeder
- 250 gr poedersuiker
- 4 el volle melk
Extra
- pure chocolade vlokken
- zeezout vlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een cupcakevorm klaar.
- Zeef de cacaopoeder in een grote mengkom en voeg de eetlepels kokend water toe. Roer goed tot je een dikke pasta hebt.
- Voeg vervolgens de eieren, suiker, het bloem en de pakpoeder toe. Het is niet nodig om de natte en droge ingredienten apart te mixen, en ook niet om de bloem voorzichtig erdoorheen te mixen. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken. Mix tot een glad beslag en verdeel het beslag over de papieren bakvormpjes. Bak in zo'n 15 minuten in de oven tot ze stevig zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Maak ondertussen de chocolade topping. Voeg de zachte boter toe aan een grote kom voeg de cacaopoeder toe. Mix, tot het goed is gemengd met elkaar. Voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker toe. Om de topping zacht te maken voegen we als laatst melk toe. Doe dit per eetlepel, tot je topping zacht is.
- Neem een spuitzak en doe de crème erin. Spuit de crème met de spuitzak op de afgekoelde cupcakes.
- Bestrooi de chocolade cupcakes eventueel met pure chocoladevlokken en grove zeezoutvlokken.
Ook lekker: Dalgona koffie, een koffie met een fluffy koffielaag. Een fancy koude koffie die viral gaat en waarvan het recept simpel is. Het perfecte drankje voor warme zomerdagen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?