Chocolade cupcakes met Baileys en marshmallow

Cake met lekkers
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Met deze cupcakes is het puur genieten! Maak deze mooie en lekkere creaties zelf. Perfect voor op een feestje!

Cake met lekkers

Cupcake’s bakken kan bijna niet mislukken, zoveel lekkers en variatie, leef je uit!

Ingrediënten

  • 150 gram lange vingers
  • 2 eetlepels amaretto
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 kopje koffie
  • 5 eieren
  • 200 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 200 gram roomkaas
  • 100 ml melk
  • 4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe 12 papieren cupcakevormpjes in een cupcakevorm voor in de oven. Meng de bloem, bakpoeder, en cacaopoeder in een grote kom. Pak een andere kom en meng hierin het ei, olie, Baileys, 100 gram van de suiker en het koffiepoeder door elkaar. Zorg ervoor dat het een gladde massa wordt.
  2. 2Hak de pistachenoten fijn en roer ze samen met het bloem, bak- en cacaopoeder mengsel door de gladde massa heen. Verdeel het beslag over de papieren bakvormpjes en bak ze ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven tot ze stevig zijn. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.
  3. 3Giet ondertussen het water in een pan met een dikke bodem. Voeg de gelatine er aan toe en zet 5 minuten weg. Voeg vervolgens de overige 150 gram suiker toe en zet het vuur laag. Roer het mengsel constant tot de suiker en de gelatine gesmolten zijn. Het mengsel mag niet koken.
  4. 4Giet het gelatine mengsel in een kom en voeg de suikerstroop, het vanille-aroma en het zout toe. Klop de crème in ongeveer 10 minuten tot een stevige massa. Neem een spuitzak en doe de crème erin. Spuit de crème met de spuitzak op de cupcakes.
  5. 5Doe de boter en de chocolade in een hitte bestendige kom. Zet een pan met water op het vuur en laat het heet worden, niet koken. Zet de kom met chocolade en boter in het water en laat het smelten. Haal de pan van het vuur en laat de chocolade en boter afkoelen en opstijven.
  6. 6Verdeel het chocolademengsel over de marshmallow topping en verdeel er naar smaak nog wat fijngehakte pistachenoten overheen. Enjoy!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...