Chocolade cupcakes met Baileys

Chocolade cupcakes met Baileys

En marshmallow
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 45 min

Chocolade cupcakes met Baileys en marshmallow een waanzinnige cupcake met koffie en pistachenootjes. Misschien niet ’t makkelijkste cupcake recept maar wel super lekker, ’n Baileys variatie.

Cupcake met chocolade topping

’n Cupcake met chocolade topping afgemaakt met pistache nootjes. Een topping die je simpel maakt met pure chocolade en boter op ’n laagje homemade marshmallow, té gek lekkere Baileys cupcake.

Ingrediënten

  • 100 ml Baileys
  • 3 tl bakpoeder
  • 260 gr bloem
  • 2 el cacaopoeder
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 2 el oploskoffie
  • 50 gr pistachenoten
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 ei

Topping

  • 80 ml water
  • 1 el gelatinepoeder, zo’n 8 blaadjes
  • 150 gr fijne suiker
  • 150 gr suikerstroop
  • 2 tl vanille-extract
  • snuf zout

Glazuur

  • 175 gr pure chocolade fijngehakt
  • 1½ el ongezouten boter

Baileys koffie cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een cupcakevorm klaar. Meng de bloem, ’t bakpoeder en cacaopoeder in een grote kom. Neem een andere kom en meng hierin het ei, zonnebloemolie, Baileys, suiker en het koffiepoeder door elkaar tot een gladde massa.
  2. Hak de pistachenoten fijn en meng samen met het bloem, bak- en cacaopoeder mengsel door de gladde massa heen. Verdeel het beslag over de papieren bakvormpjes en bak in zo’n 20 tot 25 minuten in de oven tot ze stevig zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  3. Maak de topping van marshmallow. Schenk het water in een pan met een dikke bodem. Voeg de gelatine er aan toe en zet 5 minuten weg. Voeg de suiker toe en zet het vuur laag. Roer het mengsel constant tot de suiker en de gelatine gesmolten zijn. Het mengsel mag niet koken.
  4. Giet het gelatine mengsel in een kom en voeg de suikerstroop, het vanille-aroma en ’n snuf zout toe. Klop de crème in zo’n 10 minuten tot een stevige massa. Neem een spuitzak en doe de crème erin. Spuit de crème met de spuitzak op de cupcakes.
  5. Doe de boter en de chocolade in een hitte bestendige kom. Zet een pan met water op het vuur en laat heet worden, niet koken. Zet de kom met chocolade en boter in het water en laat het smelten. Haal de pan van het vuur en laat de chocolade en boter afkoelen en opstijven.
  6. Verdeel het chocolademengsel over de marshmallow topping en verdeel er naar smaak nog wat fijngehakte pistachenoten overheen. Zo maak je de lekkerste baileys koffie cupcakes.

Ook lekker: Dalgona koffie recept ’n koffie met een fluffy koffielaag, een fancy koude koffie die viral gaat en het recept is simpel. ’t Perfecte drankje voor warme zomerdagen.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.8. van 4 stemmen.
Please wait...