Chocolade ijs maken zonder ijsmachine

Chocolade ijs maken zonder ijsmachine

Met cacao en vers geslagen room
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 4 uur
  • Klaar in: 4 uur en 10 min

Chocolade ijs, ik ben er dol op! Chocolade ijs maken zonder ijsmachine kan heel makkelijk met cacao en vers geslagen room. Een paar uur in de vriezer én dit ijs recept is klaar!

IJs met chocolade en crunchy crumble

Een beetje crunch is altijd wel lekker in je ijs. IJs met chocolade en crunchy crumble is heel makkelijk te maken. Roer wat gebroken pretzels mee, lekker met wat grove zoutkorrels. Maakt je chocoladeijs helemaal af!

Chocolade ijs maken zonder ijsmachine recept

Ingrediënten

  • 3 dl volle melk
  • 50 gr bruine basterdsuiker
  • 30 gr cacaopoeder
  • 100 gr pure chocolade
  • 150 gr slagroom
  • Optioneel

  • Pretzels
  • Tony chocolonly
  • grof zeezout

Bereidingswijze chocoladeijs maken

  1. Hak de pure chocolade. Giet de melk in een pan, voeg daar de bruine basterdsuiker bij en zorg dat de melk kookt. Roer daar de cacaopoeder bij en de pure chocolade stukjes.
  2. Zet het vuur uit en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat een klein half uur afkoelen. Klop intussen de slagroom stevig. Schep de room door het afgekoelde chocolademengsel en klop luchtig met de hand. Giet het chocolademengsel in een diepvriesbakje en laat het minimaal vier uur vriezen.

Crunchy chocoladeijs dat maak je zelf! Met stukjes Tony’s Chocolonely puur meringue, kers en pretzels.

Hak een stuk van de Tonyreep in stukjes en meng samen met een handje pretzels met het ijs nadat het in de vriezer is geweest. Haal het ijs op tijd voor het serveren uit de vriezer, het heeft even nodig om bollen te kunnen scheppen. Chocoladeijs maken is favoriet!

Crunchy topping van amandel voor op je ijs, dat maak je makkelijk zelf. Amandelbrokken.

Beoordeling: 3.8. van 63 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Marit 23 februari 2021 at 17:11 - Reply

    Heyy sorry ik wilde 5 * geven maar hij deed maar 2 *

  2. Anita 15 september 2021 at 17:01 - Reply

    Luchtig kloppen betekent dit dat het niet stevig wordt in de mixer maar vloeibaar blijft..

    • Miranda Bernáth 15 september 2021 at 22:13 - Reply

      Eerst de room stevig kloppen en daarna met de hand de afgekoelde chocolade er luchtig doorheen mengen.

  3. Guusje 13 april 2023 at 16:20 - Reply

    Ik moet voor school een kookvlog maken en ga dit recept zeker gebruiken! Het is snel en makkelijk.

  4. Guusje 14 april 2023 at 15:36 - Reply

    Een vraagje: wordt met 150 gram slagroom ml bedoelt? Want vloeibare slagroom is moeilijk af te wegen.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024