Chocolade ijs maken zonder ijsmachine
Chocolade-ijs, wij zijn er dol op! Het maken van chocolade-ijs zonder ijsmachine is eenvoudig met cacao en vers geklopte room. Na een paar uur in de vriezer heb je een heerlijk ijsrecept! Een beetje crunch maakt je ijs extra lekker. Chocolade-ijs met crunchy crumble is eenvoudig te bereiden. Roer wat gebroken pretzels door je ijs, eventueel met een paar grove zoutkorrels. Dit geeft je chocolade-ijs een onweerstaanbare bite!
Nog een ijs recept zonder ijsmachine, handig!
Ingrediënten
- 300 ml volle melk
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 30 gr cacaopoeder
- 100 gr pure chocolade
- 150 gr slagroom
Optioneel
- pretzels
- Tony chocolonely
- grof zeezout
Instructies
- Hak de pure chocolade in kleine stukjes. Giet de melk in een pan en voeg de bruine basterdsuiker toe. Verwarm de melk op middelhoog vuur totdat deze bijna kookt.
- Voeg de cacaopoeder en de stukjes pure chocolade toe aan de warme melk. Blijf roeren totdat de chocolade volledig is gesmolten en het mengsel glad is.
- Zet het vuur uit en laat het chocolademengsel een halfuur afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop ondertussen de slagroom met een elektrische mixer tot stevige pieken vormen.
- Schep de geklopte slagroom voorzichtig door het afgekoelde chocolademengsel totdat alles goed gemengd is en een luchtige consistentie heeft.
- Giet het mengsel in een diepvriesbakje en laat het chocolade ijs minimaal vier uur bevriezen.
Maak je eigen crunchy chocolade-ijs! Met stukjes Tony’s Chocolonely puur, meringue, kers en pretzels.
Hak een stuk van de Tony’s Chocolonely reep in kleine stukjes en meng deze samen met een handje pretzels door het ijs nadat het een paar uur in de vriezer heeft gestaan. Haal het ijs tijdig uit de vriezer voordat je het serveert, zodat het voldoende tijd heeft om op te warmen en makkelijker te scheppen.
Chocolade-ijs maken is een favoriet. Probeer ook eens: avocado-ijs zonder ijsmachine met pistachecrunch!
Voor een extra crunch kun je amandelbrokken als topping gebruiken. Makkelijk zelf te maken.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heyy sorry ik wilde 5 * geven maar hij deed maar 2 *
Thx Marit!
Luchtig kloppen betekent dit dat het niet stevig wordt in de mixer maar vloeibaar blijft..
Eerst de room stevig kloppen en daarna met de hand de afgekoelde chocolade er luchtig doorheen mengen.
Ik moet voor school een kookvlog maken en ga dit recept zeker gebruiken! Het is snel en makkelijk.
Wat leuk Guusje!
Een vraagje: wordt met 150 gram slagroom ml bedoelt? Want vloeibare slagroom is moeilijk af te wegen.
Klopt!