Chocolade koekjes taart
- Aantal: 12
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur 35 min
- Klaar in: 1 uur 45 min
- Kcal: 620
Bereidingswijze
- Voor de taartbodem: Splits 1 ei en meng het eiwit samen met het bakmeel, 140 gram suiker en 'n snuf zout in een kom. Bewaar de eidooier voor de taart vulling. Snij 250 gram boter in stukjes en voeg deze toe aan de kom. Kneed met de handen een stevige deegbal. Druk de deegbal plat en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
- Voor de taartvulling: Meng de eidooier, 150 gram boter, 60 gram basterdsuiker en 200 gram bloem in een keukenmachine tot een samenhangend deeg. Verpak dit deeg ook in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Haal na een uur het deeg voor de taartbodem uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met het deeg. Haal ook het deeg voor de taartvulling uit de koelkast en verdeel over de taartbodem.
- Snij de Twix in stukjes en verdeel de stukjes Twix, M&M's en Rolo's over de taart. Druk zacht aan in 't deeg. Bak de taart zo'n 35 minuten in de voorverwarmde oven. Eet de taart warm of op kamertemperatuur.
Maak af met 'n dot lobbige room of een bol ijs.
Ook lekker om te maken, 'n: KITKAT M&M taart met chocolademousse.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?