Chocolade koekjes taart

Een koekje en taart in één
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur 45 min
  • Klaar in: 2 uur
Naar het recept

Deze taart heeft de beste combi! Het lekkerste koekjesdeeg in combinatie met de heerlijkste chocolade! En super eenvoudig om te maken! Je maakt zelf de bodem en de vulling, dus een echte zelfgemaakte taart.

Zachte chocolade

Deze chocolade koekjes taart is echt een traktatie, heerlijk van zachte chocolade aan de binnenkant en lekker knapperig, goudbruin aan de buitenkant. Smullen!

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 300 gr witte basterdsuiker
  • 400 gr boter
  • 200 gr bloem
  • 4 Twix
  • 1 kopje M&M’s
  • 2 rolletjes Rolo’s

Bereidingswijze

  1. 1Voor de taartbodem: splits 1 ei en meng het eiwit samen met het bakmeel, 200 gram suiker en een klein beetje zout in een kom. Bewaar de eidooier voor de taart vulling. Snij 250 gram boter in stukjes en voeg deze toe aan de kom. Kneed met de handen een stevige deegbal. Druk de deegbal plat en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
  2. 2Voor de taartvulling: Meng de eidooier, 150 gram boter, 100 gram basterdsuiker en 200 gram bloem in een keukenmachine tot een samenhangend deeg. Verpak dit deeg ook in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. 3Haal na een uur het deeg voor de taartbodem uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in en bedek de bodem met ongeveer 2/3 van het deeg. Vul de zijkanten op met de rest van het deeg. Haal ook het deeg voor de taartvulling uit de oven en verdeel deze over de taartbodem. .
  4. 4Snij de Twixrepen in stukjes en verdeel de stukjes Twix, M&M’s en Rolo’s over de taart. Druk ze zachtjes in het deeg. Bak de taart ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Als de taart goudbruin en gaar is, is hij klaar. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur. Yum!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...