Chocolade lava cake
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 12 min
- Wachttijd: 8 min
- Klaar in: 20 min
Chocolade lava cake, smeltende chocoladecakejes, je kent ze vast! Chocolade cakejes die je warm serveert en waarvan de binnenkant nog vloeibaar is. Het ziet er waanzinnig uit en 't is best makkelijk om zelf te maken, ’t is 'n leuk recept.
Moelleux au chocolat recept
Moelleux au chocolat recept ofwel Franse chocolade cakes recept, de gesmolten choco kern is de hit! Als vorm kan je darioles of ramekins gebruiken met een inhoud van 160 ml. Vier van deze vloeibare chocolade cakejes maak je dan. Een cupcake vorm kan ook prima, dan maak je er zes, iets kleiner bak wel iets korter.
Zo maak je cakejes met vloeibare vulling
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg ook dat de bakplaat in de oven geschoven is 't best dat deze ook heet is. Vet vier bekervormige vormpjes in en bekleed de bodems met een rondje bakpapier.
- Hak de chocolade in stukken en smelt au bain marie. Laat de chocolade iets afkoelen en maak ondertussen het beslag.
- Klop de boter samen met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop de eieren er één voor één door en voeg de vanille en een snuf zout toe. Roer het rijstmeel er rustig doorheen en meng langzaam met de gesmolten chocolade. Het mengsel zal behoorlijk indikken.
- Verdeel over de ovenschaaltjes en bak de moelleux 8 minuten, zeker niet langer op de voorverwarmde bakplaat in de oven. Serveer meteen. Zó maak je cakejes met vloeibare vulling!
Maak af met poedersuiker en een bol roomijs. Het perfecte smeuïge chocoladedessert.
Nog 'n lekker chocolade toetje? Pure chocolademousse met chili fudge en roze peper.
Deze moelleux au chocolat kan je eerder op de dag maken. Zet weg in de koelkast totdat het tijd is voor dessert. Je zal de chococakejes wel iets langer moeten bakken, zo'n drie minuten erbij.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?