Chocolade cupcakes met Baileys en marshmallow

  • Hoeveelheid: 12
  • Bereidingstijd: 25m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 45m

Met deze cupcakes is het puur genieten! Maak deze mooie en lekkere creaties zelf klaar in 45 minuten. Ideaal voor op een feestje of verjaardag.

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 50 gram pistachenoten
  • 100 ml Baileys
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 80 ml water
  • 1 eetlepel gelatinepoeder
  • 150 gram suikerstroop
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels vanille-aroma
  • 175 gram pure chocolade
  • 1 1/2 eetlepel ongezouten boter

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe 12 papieren cupcakevormpjes in een cupcakevorm voor in de oven. Meng de bloem, bakpoeder, en cacaopoeder in een grote kom. Pak een andere kom en meng hierin het ei, de olie, de Baileys, 100 gram van de suiker en het koffiepoeder door elkaar. Zorg ervoor dat het een gladde massa wordt.

Stap2

Hak de pistachenoten fijn en roer ze samen met het bloem, bak- en cacaopoeder mengsel door de gladde massa heen. Verdeel het beslag over de papieren bakvormpjes en bak ze ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven tot ze stevig zijn. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.

Stap3

Giet ondertussen het water in een pan met een dikke bodem. Voeg de gelatine er aan toe en zet het 5 minuten weg. Voeg vervolgens de overige 150 gram suiker toe en zet het vuur aan op een laag niveau. Roer het mengsel constant tot de suiker en de gelatine gesmolten zijn. Het mengsel mag niet koken.

Stap4

Giet het gelatinemengsel in een kom en voeg de suikerstroop, het vanille-aroma en het zout toe. Klop de crème in ongeveer 10 minuten tot een stevige massa. Pak een spuitzak en doe de crème erin. Spuit de crème met de spuitzak op de cupcakes.

Stap5

Doe de boter en de chocolade in een hitte bestendige kom. Zet een pan met water op het vuur en laat het heet worden. Het mag niet koken. Zet de kom met chocolade en boter in het water en laat het smelten. Haal de pan van het vuur en laat de kom met de gesmolten chocolade en boter afkoelen en opstijven.

Stap6

Verdeel het chocolademengsel over de marshmallowtopping en verdeel er naar smaak nog wat fijngehakte pistachenoten overheen.

 

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

61

Commentaar op recept

  1. posted by Jeanny on 27 maart 2015

    Om hoeveel boter gaat het hier?? Het recept zegt 1 1/2 ongezouten boter.

    • posted by Noor on 31 maart 2015

      Hoi Jeanny! Bedankt voor je opmerking. Het moet 1 1/2 eetlepel ongezouten boter zijn. Ik heb het meteen even aangepast!

  2. posted by saartje on 21 juni 2016

    Als de chocolade afkoelt wordt die toch hard? hoe breng je hem dan aan over de topping?

    • posted by Noor on 28 juni 2016

      Hoi Saartje! Het duurt wel even voor chocolade helemaal weer hard is geworden. Je kunt het voor dit recept het beste even kort laten afkoelen, zodat het niet heel erg het meer is, maar de chocolade nog wel zacht is. Dat duurt ongever een paar minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab