Chocolademousse met ricotta

Chocolademousse met ricotta

Deze chocolademousse met ricotta gevuld met stukjes glühwein chocolade van Tony's Chocolonely kerstreep is waanzinnig ofwel deze variant met de kerstreep is een knaller! Een machtige mousse in een stevig jasje. Glühwein in je chocomousse dus.

Mousse met glühwein met een klein tikje alcohol, een mild zoete smaak met stukjes glühwein chocolade. Als topping zou je kunnen kiezen voor granaatappelpitjes, een extra bite.

Meer Tony kerst? Tony kan de boom in, perfect voor de feestdagen.

Chocolademousse ricotta

Chocolademousse met ricotta

4.4 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Chocolademousse met ricotta gevuld met stukjes glühwein chocolade, waanzinnig simpel te maken. Deze machtige mousse met kerstreep is een knaller.
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 10 personen
calorieën 225

Ingrediënten

  • 180 gr glühwein kerstreep Tony's Chocolonely
  • 300 gr pure chocolade Tony's Chocolonely
  • 500 gr ricotta
  • 400 gr crème fraîche
  • 2 el bruine suiker

Instructies

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  • Meng de crème fraîche en ricotta in een kom samen met de bruine suiker tot een glad mengsel.
  • Spatel de gesmolten pure chocolade door het ricotta mengsel tot een egale mousse.
  • Hak de glühwein-chocolade in kleine stukjes en schep door de chocolademousse. Schep de mousse in glazen of in een grote glazen schaal en zet minimaal één uur afgedekt in de koelkast.

Maak het toetje af met chocolade, granaatappelpitjes en kerst candy. Deze: pittige chocolademousse met chili fudge en roze peper is ook lekker.

Chocolademousse met ricotta en gluhwein
Chocolademousse ricotta Tonys Chocolonely

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter