Chocolademousse met ricotta

Chocolademousse met ricotta

Met Tony’s glühwein kerstreep
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 15 min
  • Kcal: 225

Chocolademousse met ricotta met Tony’s glühwein kerstreep, waamzinnig! Een variant met de kerstreep, ‘n knaller! Een machtige mousse in ’n stevig jasje. Glühwein in je chocomousse dus.

Mousse met glühwein

Mousse met glühwein met een klein tikje alcohol, een mild zoete smaak met stukjes glühwein chocolade. Als topping kan je kiezen voor granaatappelpitjes, een extra bite.

Meer Tony kerst? Tony kan de boom in, perfect voor de feestdagen.

Ingrediënten

  • 180 gr Tony’s glühwein kerstreep
  • 300 gr Tony’s pure chocolade
  • 500 gr ricotta
  • 400 gr crème fraîche
  • 2 el bruine suiker
Chocolademousse ricotta recept
Chocolademousse met ricotta recept

Zo maak je mousse met kerst

  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  2. Meng de crème fraîche en ricotta in een kom samen met de bruine suiker tot een glad mengsel. Spatel de gesmolten chocolade erdoor tot een egale mousse.
  3. Hak de glühwein-chocolade in stukjes en schep door de mousse. Schep de mousse in glazen of in een grote glazen schaal en zet minimaal één uur afgedekt in de koelkast. Te gek lekker, zó maak je mousse met kerst.

Maak af met chocolade, granaatappelpitjes en kerst candy

Meer mousse met Tony’s chocolade? Pittige chocolademousse met pure chocolade chili fudge en roze peper.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...