Chocolademousse met ricotta
Deze chocolademousse met ricotta gevuld met stukjes glühwein chocolade van Tony's Chocolonely kerstreep is waanzinnig ofwel deze variant met de kerstreep is een knaller! Een machtige mousse in een stevig jasje. Glühwein in je chocomousse dus.
Mousse met glühwein met een klein tikje alcohol, een mild zoete smaak met stukjes glühwein chocolade. Als topping zou je kunnen kiezen voor granaatappelpitjes, een extra bite.
Meer Tony kerst? Tony kan de boom in, perfect voor de feestdagen.
Recept afdrukken
Chocolademousse met ricotta gevuld met stukjes glühwein chocolade, waanzinnig simpel te maken. Deze machtige mousse met kerstreep is een knaller.
Ingrediënten
- 180 gr glühwein kerstreep Tony's Chocolonely
- 300 gr pure chocolade Tony's Chocolonely
- 500 gr ricotta
- 400 gr crème fraîche
- 2 el bruine suiker
Instructies
- Smelt de pure chocolade au bain-marie.
- Meng de crème fraîche en ricotta in een kom samen met de bruine suiker tot een glad mengsel.
- Spatel de gesmolten pure chocolade door het ricotta mengsel tot een egale mousse.
- Hak de glühwein-chocolade in kleine stukjes en schep door de chocolademousse. Schep de mousse in glazen of in een grote glazen schaal en zet minimaal één uur afgedekt in de koelkast.
Maak het toetje af met chocolade, granaatappelpitjes en kerst candy. Deze: pittige chocolademousse met chili fudge en roze peper is ook lekker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?