Chocolademousse met witte chocoladesaus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Heerlijke, klassieke, fluweelzachte chocolademousse! Een heerlijk dessert dat het altijd goed doet bij speciale gelegenheden, maar ook op een doordeweekse dag niet misstaat als nagerecht!

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 300 gr pure chocolade
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 25 gr stemgember
  • 50 ml bruine rum
  • 350 ml slagroom
  • 1 limoen
  • 100 gr witte chocolade
  • ½ tl gemberpoeder

Bereidingswijze

Stap1

Smelt de pure chocolade met een mespuntje zout in een vuurvaste kom boven een pan met heet, kokend water. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Voeg 50 gr van de suiker bij de eierdooiers en klop deze in ongeveer 5 minuten tot een licht, romig mengsel.

Stap2

Klop vervolgens het eiwit tot ze zachte pieken vormen. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van de suiker toe aan de eiwitten. Klop in een andere kom 150 ml slagroom een beetje lobbig.

Stap3

Snijd de stemgember fijn. Meng de inmiddels gesmolten chocolade met de gember en blijf dit roeren totdat het glimt. Laat het mengsel nu iets afkoelen en meng het voorzichtig met het eierdooiermengsel.

Stap4

Meng hier vervolgens de opgeklopte slagroom en rum doorheen. Spatel de eiwitten door dit mengsel, totdat er een glad mengsel ontstaat. De mousse is nu klaar.

Stap5

Schep de mousse in een grote schaal of verdeel het in een paar kleine glaasjes. Zet de mousse ongeveer 1 uur in de koelkast om op te laten stijven.

Stap6

Tijdens het opstijven van de mousse, kun je de limoen persen en de schil raspen. Laat nu ook de witte chocolade smelten. Neem deze vervolgens van het vuur en meng hier de overige slagroom (200 ml), gemberpoeder, het limoensap en de helft van het groene rasp door. Als de mousse is opgestijfd, kan deze geserveerd worden met de saus! Eventueel kun je de helft van de geraspte limoenschil hier nog over serveren.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

63

Commentaar op recept

  1. posted by mandy on 22 februari 2015

    met wat zou ik de rum kunnen vervangen

    • posted by Vera on 24 februari 2015

      Hallo Mandy, als je niet van rum houdt (of niet van alcohol) kun je de rum ook gewoon weglaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab