Chocolademousse met witte chocoladesaus
Heerlijk: klassieke chocolademousse, maar dan nét even anders! Dit fijne dessert is perfect voor feestelijke gelegenheden, maar ook een doordeweekse toetje waar iedereen blij van wordt. Deze mousse, gemaakt met pure chocolade, krijgt een verrassende twist door de witte chocoladesaus met gember, limoen en een scheutje rum. Een smaakvol nagerecht dat zeker indruk maakt.
Ook lekker: witte chocolademousse met mascarpone en geroosterde amandelen.
Chocolademousse met witte chocoladesaus: een heerlijk dessert met gember, limoen en rum. Een smaakvol nagerecht dat zeker indruk maakt.
Ingrediënten
- 8 eieren
- 300 gr pure chocolade
- 100 gr kristalsuiker fijn
- 25 gr stemgember
- 50 ml bruine rum
- 350 ml slagroom
Witte chocoladesaus
- 1 limoen
- 100 gr witte chocolade
- ½ tl gemberpoeder
Instructies
- Smelt de pure chocolade met een snufje zout au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Laat zachtjes smelten terwijl je af en toe roert.
- Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers samen met 50 gram suiker in ongeveer 5 minuten tot een licht en romig mengsel.
- Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten stijf tot zachte pieken. Voeg beetje bij beetje de resterende suiker toe en klop tot het mengsel glanzend is.
- Klop 150 ml slagroom lobbig in een andere kom en zet apart.
- Snijd de stemgember fijn. Meng de gesmolten chocolade met de gember en roer totdat het mengsel glanst. Laat iets afkoelen.
- Voeg het afgekoelde chocolademengsel langzaam toe aan het eidooiermengsel en roer goed door. Spatel vervolgens voorzichtig de lobbige slagroom en de rum erdoor.
- Spatel tot slot voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het chocolademengsel, tot een gladde mousse ontstaat.
- Schep de mousse in een grote schaal of verdeel over kleine glaasjes. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Witte chocoladesaus
- Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en meng met de resterende slagroom, het limoensap, gemberpoeder en de helft van de limoenrasp.
- Haal de mousse uit de koelkast en schenk de witte chocoladesaus erover. Garneer met de rest van de limoenrasp en serveer direct.
Ook lekker: gepocheerde peer met mascarpone en notencrunch.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?