Chocolademousse met witte chocoladesaus

Klassiek dessert
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Lekker! Klassieke chocolademousse! Een heel fijn dessert dat het altijd goed doet bij speciale gelegenheden, maar ook op een doordeweekse dag niet misstaat als nagerecht!

Chocolademousse om blij van te worden!

Deze mousse van pure chocolade, één van de dingen waar je héél blij van wordt. Lekker met gember, limoen en rum.

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 300 gr pure chocolade
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 25 gr stemgember
  • 5o ml bruine rum
  • 350 ml slagroom
  • 1 limoen
  • 100 gr witte chocolade
  • ½ tl gemberpoeder

Bereidingswijze

  1. Smelt de pure chocolade met een beetje zout in een vuurvaste kom boven een pan met heet, kokend water. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Voeg 50 gr van de suiker bij de eierdooiers en klop deze in ongeveer 5 minuten tot een licht, romig mengsel.
  2. Klop het eiwit tot het zachte pieken heeft. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van de suiker toe aan de eiwitten. Klop in een andere kom 150 ml slagroom een beetje lobbig.
  3. Snijd de stemgember fijn. Meng de gesmolten chocolade met de gember en blijf dit roeren totdat het glimt. Laat het mengsel iets afkoelen en meng het langzaam met het eidooier mengsel.
  4. Meng hier de opgeklopte slagroom en rum doorheen. Spatel de eiwitten door dit mengsel, totdat er een glad mengsel ontstaat. De mousse is nu klaar. Schep de mousse in een grote schaal of verdeel in kleine glaasjes. Zet de mousse minimaal 1 uur in de koelkast om op te laten stijven.
  5. Rasp de schil van de limoen en pers uit. Laat de witte chocolade smelten. Neem deze van het vuur en meng hier de overige slagroom, gemberpoeder, het limoensap en de helft van het groene rasp door. Als de mousse is opgestijfd maak dan af met de saus en rasp van de limoenschil.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...