Chocoladetaart recept met fudge

Chocoladetaart recept met fudge

Chocola in én op de taart
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur 45 min
  • Klaar in: 2 uur
  • Kcal: 575

Chocoladetaart recept met fudge vulling, chocolade in én op de taart, écht verslavend. Wie is daar niet dol op? Een chocoladetaart maken is niet moeilijk, ’t kost wat tijd, bakken maar. Al snel twee uur met dit chocoladetaart recept. Toch zou ik zeker deze taart met ’n smeuïge laag chocolade gaan bakken.

Chocolade met fudge vulling

Zachte cake van chocolade met fudge vulling, een ultiem chocoladetaart recept met gecondenseerde melk. Neem kleine stukjes, de taart is behoorlijk machtig.

Geen rijstmeel in huis? Je kan ook zelfrijzend bakmeel gebruiken, laat de bakpoeder dan weg. En wist je dat chocolade zorgt voor het stofje endorfine? Daar worden we heel blij van. Enjoy!

Ingrediënten

  • 4 el cacaopoeder
  • 225 gr bruine rijstmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 200 gr pure chocolade
  • 150 gr melkchocolade
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 400 gr gecondenseerde melk
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml water
  • 80 gr boter
Chocolade fudgetaart

Chocolade fudgetaart zo maak je dat

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met boter. Zeef het rijstmeel en de cacao in een kom. Hak de pure chocolade in stukken.
  2. Schenk 100 ml water in een pan, breng aan de kook en doe hier de suiker, boter, 100 gram pure chocolade en gecondenseerde melk bij. Verwarm op laag vuur en roer tot een gladde massa. Voeg het mengsel toe aan het meel, cacao en bakpoeder en roer samen stevig.
  3. Klop de eieren los en voeg toe aan het mengsel. Roer door. Schenk het mengsel in de springvorm en bak de taart in 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Breek de melkchocolade in stukken en voeg samen met de overgebleven pure chocolade in een kom. Verwarm de slagroom tot het net niet kookt. Schenk de room in de kom over de chocoladestukjes en meng het al roerende totdat de chocolade gesmolten is. Klop de chocolade op tot een glanzende massa met een mixer en laat het chocolademengsel minimaal 1 uur buiten de koelkast opstijven.
  5. Haal de taart uit de oven en laat een half uur afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen. Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de lagen met het opgestijfde chocolademengsel. Leg de helften vervolgens weer op elkaar, ready! Chocolade fudgetaart zó maak je dat.

Bekijk meer taart recepten. Ook lekker: maak ’n pure chocolademousse met chili fudge en roze peper met Tony’s Chocolonely chocolade.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.7. van 58 stemmen.
Please wait...
Chocoladetaart bakken
Chocoladetaart bakken simpel