Chocoladetaart

chocoladetaart
  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 10
  • Bereidingstijd: 30m
  • Kooktijd: 55m
  • Klaar in: 3:25 h

Het maken van een chocoladetaart duurt niet zo lang, maar je bent toch al snel twee uur aan het wachten in verband met het afkoelen van de taart. Laat dat je niet weerhouden om deze overheerlijke taart te bakken! Chocoladeliefhebbers, inclusief mijzelf, kun je hier voor wakker maken!

Chocolade, blij en gezond!

Kleine stukjes en hoe donkerder de chocolade hoe beter. Chocolade zorgt voor het stofje endorfines en daar worden we blij van! Ook zorgt de flavonoïden, wat in pure chocolade zit voor het verlagen van de kans op hart en vaatziekten en beroertes. Geniet maar eet er niet te veel van!

Tip: Deze taart kun je prima een dag van te voren bakken. Bewaar de taart afgedekt in de koelkast en geniet de dag erna van een heerlijk stukje chocoladetaart, met dit simpele chocoladetaart recept!

Ingrediënten

  • 4 el cacaopoeder
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 200 gr pure chocolade
  • 150 gr melkchocolade
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 400 gr gecondenseerde melk (blik)
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml water
  • 1 mespuntje zout
  • 100 gr boter

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en smeer de randen in met boter. Zeef het bakmeel, het zout en de cacao in een kom. Hak de pure chocolade in grove stukken.

Stap2

Doe 100 ml water in een pan en breng het aan de kook. Doe hier vervolgens de suiker, boter, 100 gr pure chocolade en gecondenseerde melk bij. Verwarm het geheel op een laag vuur en roer het tot een gladde massa. Voeg het mengsel toe aan het bakmeel in de kom en roer het tot een stevig geheel.

Stap3

Klop de eieren los, voeg ze toe aan het mengsel en roer het er doorheen. Schenk het mengsel in je springvorm en bak de taart voor ongeveer 55 minuten in het midden van je oven.

Stap4

Terwijl de taart bakt, hak je ondertussen de melkchocolade fijn. De chocoladestukjes kun je bij de overgebleven 100 gr pure chocoladestukjes doen. Als de 55 minuten voorbij zijn, controleer je de gaarheid van de taart door er bijvoorbeeld een satéprikker in te steken. Is het stokje droog, dan is de taart gaar!

Stap5

Verhit de slagroom, totdat deze bijna kookt. Schenk het in de kom met chocoladestukjes en meng het al roerend totdat de chocolade gesmolten is. Klop de chocolade met een mixer tot een glanzende massa en laat het een half uur op kamertemperatuur opstijven.

Stap6

Neem de taart uit de oven en laat deze 30 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat de taart 1,5 uur volledig afkoelen. Snijd daarna de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de bovenkant en beide helften met het opgestijfde chocolademengsel. Leg de helften vervolgens weer op elkaar.

Bekijk ook eens ons eenvoudige chocoladetaart recept.

Nog meer inspiratie, meer heerlijke taarten? Kijk dan eens bij onze taart recepten.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(2.9 / 5)

2.9 5 10
Waardeer dit recept

10 personen hebben dit recept gewaardeerd

132

Commentaar op recept

  1. posted by Sophia on 8 januari 2015

    Er wordt niet vermeld hoeveel boter er nodig is.

    • posted by Vera on 8 januari 2015

      In dit recept wordt 100 gr boter gebruikt. Het staat nu ook tussen de ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab