Chocoladetaart

Binnen no-time op
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 1 uur 25 min
  • Klaar in: 1 uur 55 min
Naar het recept

Het maken van een chocoladetaart duurt niet zo lang, maar je bent toch al snel twee uur aan het wachten met het afkoelen van de taart. Laat dat je niet weerhouden om deze overheerlijke taart te bakken, de lekkerste maak je zelf! 

Chocolade, blij en gezond!

Kleine stukjes en hoe donkerder de chocolade hoe beter. Chocolade zorgt voor het stofje endorfines en daar worden we blij van! Ook zorgt de flavonoïden, wat in pure chocolade zit voor het verlagen van de kans op hart en vaatziekten en beroertes. Geniet maar eet er niet te veel van!

Ingrediënten

  • 4 el cacaopoeder
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 200 gr pure chocolade
  • 150 gr melkchocolade
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 400 gr gecondenseerde melk
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml water
  • 100 gr boter

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en smeer de randen in met boter. Zeef het bakmeel, een beetje zout en de cacao in een kom. Hak de pure chocolade in grove stukken.
  2. 2Doe 100 ml water in een pan en breng het aan de kook. Doe hier vervolgens de suiker, boter, 100 gr pure chocolade en gecondenseerde melk bij. Verwarm het geheel op een laag vuur en roer het tot een gladde massa. Voeg het mengsel toe aan het bakmeel in de kom en roer het tot een stevig geheel.
  3. 3Klop de eieren los, voeg ze toe aan het mengsel en roer het er doorheen. Schenk het mengsel in je springvorm en bak de taart voor ongeveer 55 minuten in het midden van je oven.
  4. 4Terwijl de taart bakt, hak je de melkchocolade fijn. De chocoladestukjes kun je bij de overgebleven 100 gr pure chocoladestukjes doen. Als de 55 minuten voorbij zijn, controleer je de gaarheid van de taart door er bijvoorbeeld een satéprikker in te steken. Is het stokje droog, dan is de taart gaar.
  5. 5Verhit de slagroom, totdat deze bijna kookt. Schenk het in de kom met chocoladestukjes en meng het al roerend totdat de chocolade gesmolten is. Klop de chocolade met een mixer tot een glanzende massa en laat het een half uur op kamertemperatuur opstijven.
  6. 6Neem de taart uit de oven en laat deze 30 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat de taart volledig afkoelen. Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de bovenkant en beide helften met het opgestijfde chocolademengsel. Leg de helften vervolgens weer op elkaar. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...