Chocoladetaart recept met fudge

Chocoladetaart recept met fudge

Chocoladetaart recept met fudge vulling, chocolade in én op de taart, echt een feesttaart. Een chocoladetaart maken is niet moeilijk maar het kost wat tijd, bakken maar. Al snel twee uur ben je bezig met dit chocoladetaart recept. Toch zouden we aanraden deze taart met een smeuïge laag chocolade te gaan bakken.

Zachte cake van chocolade met fudge vulling is een ultiem chocoladetaart recept met gecondenseerde melk. Snij kleine stukjes, de taart is behoorlijk machtig.

Ook lekker: mousse au Chocolat ofwel hemelse modder.

Tip: geen rijstmeel in huis? Je kan ook zelfrijzend bakmeel gebruiken, laat de bakpoeder dan weg. En wist je dat chocolade zorgt voor het stofje endorfine? Daar worden we heel blij van.

Chocolade fudgetaart maken

Chocoladetaart met fudge

4.6 van 22 stemmen
Recept afdrukken
Chocoladetaart met fudge vulling recept, chocolade in en op de taart, echt verslavend. Kost wat tijd, bakken maar.
Gang Tussendoor
Keuken Engels
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 45 minuten
Totale tijd 2 uur
Porties 10 personen
calorieën 575

Ingrediënten

  • 4 el cacaopoeder
  • 225 gr bruine rijstmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 200 gr pure chocolade
  • 150 gr melkchocolade
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 400 gr gecondenseerde melk
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml water
  • 80 gr boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met boter.
  • Zeef het rijstmeel en de cacao in een kom. Hak de pure chocolade in stukken.
  • Schenk 100 ml water in een pan, breng aan de kook en doe hier de suiker, boter, 100 gram pure chocolade en gecondenseerde melk bij. Verwarm op laag vuur en roer tot een gladde massa.
  • Voeg het mengsel toe aan het meel, cacao en bakpoeder en roer samen stevig.
  • Klop de eieren los en voeg toe aan het mengsel. Roer door.
  • Schenk het mengsel in de springvorm en bak de taart in 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Breek de melkchocolade in stukken en voeg samen met de overgebleven pure chocolade in een kom. Verwarm de slagroom tot het net niet kookt. Schenk de room in de kom over de chocoladestukjes en meng het al roerende totdat de chocolade gesmolten is.
  • Klop de chocolade op tot een glanzende massa met een mixer en laat het chocolademengsel minimaal 1 uur buiten de koelkast opstijven.
  • Haal de taart uit de oven en laat een half uur afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de lagen met het opgestijfde chocolademengsel. Leg de helften vervolgens weer op elkaar.

Bekijk meer taart recepten. Ook lekker: fudge maken no-bake recept met witte chocolade.

Chocolade fudgetaart
Chocoladetaart bakken
Chocoladetaart bakken simpel

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024