Chocolate Chip Cookies
- Aantal: 10
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 50 min
- Klaar in: 1 uur
- Kcal: 173
Chocolate Chip Cookies met extra pure chocolade, chocolade koekjes gemaakt van rijst- en volkoren speltmeel, 'n smeuïg cookie dough deeg. Gezonde Chocolate Chip Cookies maar niet glutenvrij.
Chocolade koeken maken
Chocolade koeken maken doe je zó! 'n Makkelijk recept met vanille, kokos en speltmeel. Leuk om te maken nog lekkerder om te eten.
Extra pure chocolade is gezond dat komt door de antioxidanten in de cacao, de flavonoïden.
Chocolate Chip Cookies zonder ei
- Meng alle droge ingrediënten in een kom, 't speltmeel, rijstmeel, suiker, baking soda en bakpoeder.
- Hak de chocolade in stukken. Smelt de kokosolie en schenk dit (nog warm) bij het meel samen met de plantaardige margarine, vanille en 't water en kneed tot een soepel geheel. Voeg als het deeg niet te warm is de chocolade toe.
- Pak het deeg in aluminiumfolie in en laat een half uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal het deeg uit de koelkast en kneed door. Rol het deeg uit tot zo'n 2 cm dik (of maak balletjes). Steek de koeken uit en leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de chocolate chip cookies in zo'n 18 tot 20 minuten gaar en laat afkoelen. Chocolate Chip Cookies zonder ei maken doe je zó
Ook lekker: American cookies mega chewy.
Neem uitsteek rondjes van 5 cm doorsnede, zo maak je precies 10 koeken van zo'n 42 gram per stuk.
Mocht het deeg iets droog zijn; een scheutje water en een el kokosolie extra kan helpen. Zorg ook dat de kokosolie goed warm is, hierdoor mengt het deeg beter.
Neem lekker mee voor onderweg, de trommel in als tussendoortje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?