Chocolate Chip Cookies

Lekker bakken
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 35 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 55 min
Naar het recept

Chocolade koekjes, lekker zoete snack. Deze Chocolate Chip Cookies zijn tarwe en suikervrij. De suiker wordt vervangen door Agavesiroop.

Chocolate Chip Cookies glutenvrij

Gluten allergie? Je kan het meel vervangen en half om half amandel en boekweitmeel te gebruiken.

Ingrediënten

  • 130 gr speltmeel
  • 45 gr rijstmeel
  • 4 el agavesiroop
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr kokosolie
  • 70 gr pure chocolade(minst.75%)
  • 2 el water
  • 2 tl vanille extract

Bereidingswijze

  1. 1Meng alle droge ingrediënten in een kom: speltmeel, rijstmeel, kokosbloesemsuiker, baking soda en bakpoeder.
  2. 2Hak de chocolade in stukjes en houd 15 gram apart. Doe de rest bij het meelmengsel.
    Smelt de kokosolie en doe dit bij het meel, samen met het vanille extract en twee eetlepels water. Kneed dit deeg tot een soepel geheel.
  3. 3Doe het deeg in aluminiumfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
  4. 4Haal het deeg uit de koelkast en kneed weer even door. Rol het deeg daarna uit tot ongeveer 1 á 2 cm dik en steek er koekjes uit met een vormpje of de bodem van een glas. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk op de bovenkant voorzichtig nog wat stukjes pure chocolade.
  5. 5Bak de chocolate chip cookies 15-18 minuten op 190 graden mooi goudbruin. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte pot of doos. Dan zijn ze na 5-6 dagen nog steeds heerlijk.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...