Chocolate Chip Cookies

  • Porties: +/- 10
  • Bereidingstijd: 35m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 55m

Hmm lekkere koekjes, maar helaas zijn ze niet gezond. Met dit Chocolate Chip Cookies recept komt daar echter verandering in. Deze heerlijke koekjes maken we namelijk tarwe en suikervrij. De suiker wordt vervangen door agavesiroop.

Tip: Gluten allergie? Je kan dan ook de meel vervangen door half om half amandel en boekweitmeel.

Ingrediënten

  • 130 gram speltmeel
  • 45 gram rijstmeel
  • 4 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepl bakpoeder
  • 50 gram kokosolie
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 eetlepels water
  • 70 gram pure chocolade ( boven de 75% )

Bereidingswijze

Stap1

Doe alle droge ingrediënten in een kom: speltmeel, rijstmeel, kokosbloesemsuiker, baking soda en bakpoeder.

Stap2

Hak de chocolade in stukjes en houd daarvan 10-15 gram apart. Doe de rest bij het meelmengsel. Smelt de kokosolie en doe dit bij het meel, samen met het vanille extract en twee eetlepels water. Kneed dit deeg tot een soepel geheel.

Stap3

Doe het deeg dan in wat aluminiumfolie en laat een half uurtje rusten in de koelkast.

Stap4

Haal het deeg uit de koelkast en kneed weer even door. Rol het deeg daarna uit tot ongeveer 1 á 2 cm dik en steek er koekjes uit met een vormpje of de bodem van een glas. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk op de bovenkant voorzichtig nog wat stukjes pure chocolade.

Stap5

Bak de chocolate chip cookies 15-18 minuten op 190 graden mooi goudbruin. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte pot of doos. Dan zijn ze na 5-6 dagen nog steeds heerlijk!

Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

42

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab