Ciabatta met parmaham en mozzarella

Ciabatta met parmaham en mozzarella

Italiaanse lunch
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min

Een heerlijk broodje voor de lunch, maar ook ideaal als ontbijt of tussendoortje!
Lekker met een schep groene pesto.

Ciabatta, een Italiaans broodje

Ciabatta is een Italiaanse broodsoort, een luchtig, plat, rechthoekig brood, met knapperige korst, soepel gemaakt van restdeeg en water.

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 1 bol mozzarella
  • 2 gegrilde paprika’s uit pot
  • 100 gr parmaham
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snij het brood in de lengte door de helft en besprenkel allebei de kanten met wat olie. Snij de mozzarella in plakjes en beleg de onderste helft van het brood ermee.
  2. Leg op de mozzarella een laag paprika’s en leg de parmaham er overheen. Dek het geheel af met de bovenste helft van het brood en serveer het op een bord.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024