Ciabatta met parmaham en mozzarella

Italiaanse lunch
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Een heerlijk broodje voor de lunch, maar ook ideaal als ontbijt of tussendoortje!
Lekker met een schep groene pesto.

Ciabatta, een Italiaans broodje

Ciabatta is een Italiaanse broodsoort, een luchtig, plat, rechthoekig brood, met knapperige korst, soepel gemaakt van restdeeg en water.

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 1 bol mozzarella
  • 2 gegrilde paprika’s uit pot
  • 100 gr parmaham
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. 1Snij het brood in de lengte door de helft en besprenkel allebei de kanten met wat olie. Snij de mozzarella in plakjes en beleg de onderste helft van het brood ermee.
  2. 2Leg op de mozzarella een laag paprika’s en leg de parmaham er overheen. Dek het geheel af met de bovenste helft van het brood en serveer het op een bord.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...