Citroen maanzaad cake recept met glazuur

Citroen maanzaad cake recept met glazuur

Fris en luchtig
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min

Lemon poppyseed cake oftewel citroen maanzaad cake is heerlijk fris, een beetje zuur met een lekker knapperige bite door het maanzaad. Een simpel recept wat iedereen kan maken.

Bak je deze citroen maanzaad cake liever glutenvrij? Gebruik 85 gram rijstmeel en 100 gram vrij van gluten meelmix in plaats van de bloem, net zo lekker!

Maanzaadcake met citroen bakken

Glazuur van citroen dat maakt de maanzaadcake helemaal af na het bakken. Het perfecte recept voor citroen glazuur is niet moeilijk. Citroensap en poedersuiker samen in een kom. Smeren maar!

Ook lekker, frosting van roomkaas. Maandzaadcake met een twist, Tony’s Chocolonely witte chocolade citroen maanzaad crumble boven op de cake!

Citroen maanzaad cake voorbereiding

Ingrediënten

  • 100 gr suiker
  • 150 gr boter
  • 1 citroen
  • 40 ml karnemelk
  • 3 eieren
  • 185 gr bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • 2 el maanzaad
  • 100 gr poedersuiker

Hoe maak je een cake met maanzaad?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een cakevorm klaar bekleed met bakpapier. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Zorg dat de boter zacht is en meng samen met de suiker en het citroenrasp en mix romig.
  2. Voeg de eieren één voor één langzaam toe. Als het mengsel goed luchtig is stop je met mixen. Spatel de bloem en het bakpoeder rustig door het beslag zodat het luchtig blijft. Als laatst voeg je de karnemelk en het maanzaad toe. Giet het beslag in de cakevorm en bak in 40 minuten gaar.
  3. Check of de cake gaar is met een satéprikker in de cake, geen beslag aan de prikker? Dan is de cake met maanzaad klaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Met glazuur? Dat maak je tijdens het afkoelen van de cake. Meng de poedersuiker met het sap van 1 citroen, lekkere citroenglazuur, enjoy!

Beoordeling: 4.2. van 5 stemmen.
Please wait...