Citroen meringue taart

knapperige koek, lemon curd en wolken van schuim
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 60 min
Naar het recept

Deze citroen meringue taart is heerlijk zoet en fris. Daardoor smaakt hij heerlijk bij de koffie of als dessert. Maak hem eenvoudig zelf klaar met dit recept en serveer je visite een verrukkelijke taart.

Meringue, een zoete lekkernij

Knapperig schuim, dat is meringue. Een zoete lekkernij die ook best wel eens kan mislukken..Zorg dat je keukenspullen allemaal goed droog en vetvrij zijn, dan gaat het meestal goed.

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 280 gr roomboter
  • 100 gr poedersuiker
  • 5 eieren
  • 75 gr custardpoeder
  • 3 citroenen
  • 320 gr kristalsuiker

Bereidingswijze

  1. 1Vet een springvorm in met wat boter. Meng de bloem, 200 gram boter en 100 gram poedersuiker door elkaar in een kom tot het kruimelig wordt. Klop 1 ei los en voeg deze geleidelijk toe tot het deeg glad en niet plakkerig is. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan wat extra bloem toe.
  2. 2Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap die net iets groter is dan de springvorm. Leg het deeg over de springvorm en druk het zachtjes aan. Zorg ervoor dat de bodem en de zijkanten bedekt zijn met deeg en snij de rest weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en zet het in de vriezer.
  3. 3Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van de citroenen en hou het rasp apart. Pers de citroenen uit en bewaar ook het citroensap. Pak een kookpan en zet deze op laag vuur. Doe het custardpoeder, 200 gram kristalsuiker, 300 ml water, de citroenrasp en het citroensap in de pan. Blijf roeren tot alle klontjes weg zijn en het mengsel bindt. Het mag niet koken. Zet het vuur uit en voeg al roerend 80 gram boter toe. Split de 4 overgebleven eieren en voeg al roerend de dooiers toe aan de pan.
  4. 4Haal de bodem uit de vriezer en schenk de lemon curd eroverheen. Bak de taart ongeveer 35 minuten af in de oven Als het goed is zijn de randen nu goudbruin. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
  5. 5Klop de eiwitten enkele minuten en voeg dan geleidelijk de overgebleven 120 gram fijne kristalsuiker toe. Blijf kloppen tot er stijve pieken ontstaan. Schep het schuim op de taart. Brand met een gasbrander de pieken van het schuim bruin.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...