Citroen meringue taart

Citroen meringue taart

Knapperige koek lemon curd en schuim
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 60 min
  • Kcal: 570

Citroen meringue taart knapperige koek lemon curd en schuim voor tussendoor of als dessert. Zoet schuim en frisse lemon een perfecte combi. Maak eenvoudig zelf, ’n te gek lekker taart recept.

Lemon meringue pie

Lemon meringue pie zoals ze dat in Engeland zeggen. Bij ons een citroenschuimtaart, ’t is taart met een knapperige bodem van zanddeeg, zachte vulling van citroen afgemaakt met donzig schuim van merengue.

Zorg dat je keukenspullen goed droog en vetvrij zijn als je de merengue gaat maken. Zo lukt je schuim perfect.

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 280 gr roomboter
  • 100 gr poedersuiker
  • 5 eieren
  • 75 gr custardpoeder
  • 3 citroenen
  • 250 gr fijne kristalsuiker
Citroen meringue taart simpel recept
Lemon pie

Zo maak je een lemon meringue taart

  1. Vet een springvorm in met boter. Meng de bloem, 200 gram boter en 100 gram poedersuiker door elkaar in een kom tot het kruimelig wordt. Klop 1 ei los en voeg deze geleidelijk toe tot het deeg glad en niet plakkerig is. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan wat extra bloem toe.
  2. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap die net iets groter is dan de springvorm. Leg het deeg over de springvorm en druk het zachtjes aan. Zorg ervoor dat de bodem en de zijkanten bedekt zijn met deeg en snij de rest weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en zet in de vriezer.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van de citroenen, pers het sap en zet beide even weg. Zet een kookpan op laag vuur. Doe het custardpoeder, 150 gram suiker, 300 ml water, citroenrasp en ’t sap in de pan. Blijf roeren tot alle klontjes weg zijn en het mengsel bindt. Het mag niet koken. Zet het vuur uit en voeg al roerend 80 gram boter toe. Split de 4 eieren en voeg al roerend de dooiers toe aan de pan.
  4. Haal de bodem uit de vriezer en schenk de lemon curd eroverheen. Bak de taart in zo’n 35 minuten af in de oven, de randen zijn nu goudbruin. Laat de meringue taart afkoelen.
  5. Klop de eiwitten enkele minuten, voeg langzaam 100 gram suiker toe. Blijf kloppen tot er stijve pieken ontstaan. Schep het schuim op de taart. Brand met een gasbrander de pieken van het schuim bruin. Zó maak je een lemon meringue taart.

Bekijk meer taart recepten.

Mocht je geen brandertje hebben, dan kun je (net als ik bij deze lemon meringue taart deed) de grill-stand van de oven aanzetten. Zet de taart kort onder de grill maar blijf er wel bij want het kleuren gaat snel.

Lemon pie recept

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.3. van 104 stemmen.
Please wait...