Club sandwich

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Met deze klassieker hoef je niet meer buiten de deur te lunchen. Maak deze Amerikaanse club sandwich heel simpel zelf klaar.

Club sandwich, een klassieker met veel variatie

De Club sandwich, een fancy boterham, die ergens in de 19e eeuw is ontstaan in New York. Een echte klassieker dus! Door de gestapelde getoaste boterhammen met verschillende soorten variatie van beleg is iédereen fan.

Ingrediënten

  • 6 sneetjes wit casinobrood
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 50 gram bacon 6 stengels verse bieslook
  • 4 blaadjes sla
  • 2 eieren
  • 1 tomaat
  • 1/4 komkommer
  • Boter

Bereidingswijze

Stap1

Kook de eieren hard. Bak de bacon in een droge koekenpan knapperig. Roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar. Snipper de bieslook en voeg deze toe aan de yoghurtmayonaise. Breng het eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

Stap2

Rooster het brood en besmeer ze met boter. Pak 2 borden en leg op ieder bord een sneetje brood. Beleg ze met sla, plakjes tomaat en ei.

Stap3

Verdeel de saus over de sneetjes en leg er 1 sneetje op. Beleg het weer met sla, komkommer en bacon. Leg het laatste sneetje op de sandwich en snij de sandwich schuin doormidden. Steek een prikker in iedere helft.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab