Club sandwich met bacon

Club sandwich met bacon

Amerikaanse fancy boterham
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Klaar in: 10 min
  • Kcal: 520

Club sandwich met bacon ’n Amerikaanse fancy boterham. Een klassieker voor de lunch, je maakt de Club sandwich makkelijk zelf.

Club sandwich maken

Club sandwich maken doe je zó, een fancy boterham die ergens in de 19e eeuw is ontstaan in New York. Een echte klassieker dus. Door de gestapelde getoaste boterhammen met verschillende soorten variatie van beleg is iédereen fan.

Ingrediënten

  • 6 sneetjes wit casinobrood
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 50 gr bacon
  • handje verse bieslook
  • zakje sla
  • 2 eieren
  • 1 tomaat
  • stuk komkommer
  • boter

Clubsandwich

  1. Kook de eieren hard. Bak de bacon in een droge koekenpan knapperig. Roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar. Snipper de bieslook en voeg deze toe aan de yoghurtmayonaise. Breng op smaak met peper.
  2. Rooster het brood en besmeer ze met boter. Neem 2 borden en leg op ieder bord een sneetje brood. Beleg met sla, plakjes tomaat en ei.
  3. Verdeel de saus over de sneetjes en leg er 1 sneetje op. Beleg weer met sla, komkommer en bacon. Leg het laatste sneetje op de sandwich en snij de sandwich schuin doormidden. Steek een prikker in iedere helft. Clubsandwich zó maak je ‘m.

Eet met ’n flinke hand naturel chips.

Ook lekker: Club sandwich met bonenspread radijs, tomaat, ei en bacon.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...