Club sandwich

Amerikaanse fancy boterham
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Met deze klassieker hoef je niet meer buiten de deur te lunchen. Maak deze Amerikaanse club sandwich heel simpel zelf klaar.

Club sandwich, een klassieker met veel variatie

De Club sandwich, een fancy boterham, die ergens in de 19e eeuw is ontstaan in New York. Een echte klassieker dus! Door de gestapelde getoaste boterhammen met verschillende soorten variatie van beleg is iédereen fan.

Ingrediënten

  • 6 sneetjes wit casinobrood
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 50 gram bacon
  • handje verse bieslook
  • zakje sla
  • 2 eieren
  • 1 tomaat
  • 1/4 komkommer
  • boter

Bereidingswijze

  1. 1Kook de eieren hard. Bak de bacon in een droge koekenpan knapperig. Roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar. Snipper de bieslook en voeg deze toe aan de yoghurtmayonaise. Breng op smaak met peper.
  2. 2Rooster het brood en besmeer ze met boter. Neem 2 borden en leg op ieder bord een sneetje brood. Beleg met sla, plakjes tomaat en ei.
  3. 3Verdeel de saus over de sneetjes en leg er 1 sneetje op. Beleg het weer met sla, komkommer en bacon. Leg het laatste sneetje op de sandwich en snij de sandwich schuin doormidden. Steek een prikker in iedere helft.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...