Club sandwich met bacon
Zo maak je heel gemakkelijk een club sandwich met bacon, een klassieke Amerikaanse fancy boterham die teruggaat tot de 19e eeuw in New York. Een smaakvolle sandwich vol verse ingrediënten. De club sandwich staat bekend om zijn gestapelde lagen knapperig geroosterd (casino)brood, gebakken bacon, sappige tomaat en verfrissende komkommer. Niet te vergeten, tussen de lagen een romige saus. Met resultaat, een perfecte balans van texturen en smaken die elke hap geweldig maakt.
Dit recept voor club sandwich met bacon is niet alleen heerlijk, maar ook snel en eenvoudig te bereiden. Ideaal voor een snelle lunch of een ontspannen brunch. Als je alle ingrediënten in huis hebt zit je in een kwartier aan tafel.
Ook lekker: sandwich met bonenspread, radijs, tomaat, ei en bacon.
Ingrediënten
- 6 sneetjes brood wit (casino)
- 2 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 50 gr bacon (of plantaardig)
- 1 el bieslook vers
- 1 kropje sla little gem
- 2 eieren
- 1 tomaat
- 1 kwart komkommer
- boter
Optioneel
- chips naturel
Instructies
- Kook de eieren hard en bak de bacon in een droge koekenpan tot deze knapperig is.
- Meng de mayonaise en yoghurt in een kom. Snipper de bieslook fijn en voeg deze toe aan het yoghurt-mayonaisemengsel. Breng op smaak met peper.
- Rooster het brood en besmeer ze met boter. Leg 2 borden klaar en leg op elk bord een sneetje brood. Beleg de boterhammen met sla, plakjes tomaat en een ei.
- Verdeel de saus gelijkmatig over de sneetjes en leg er nog een sneetje brood bovenop. Beleg dit tweede broodje opnieuw met sla, komkommer en bacon. Plaats het laatste sneetje brood op de sandwich en snijd de sandwich diagonaal doormidden. Steek een prikker in elke helft.
- Serveer de club sandwich met een flinke portie naturel chips.
Eet lekker met je handen.
Ook lekker: avocado dip erbij met yoghurt en limoen.
Van een paar chipjes naast een club sandwich kijken we niet op, maar waarom eigenlijk? De chips is knapperig en vet, het maakt de sandwich af, het is een klassieke toevoeging.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?